Laikusként azt hihetjük, hogy a tökéletesen omlós sült csirkét könnyebben elkészíthetjük, mint például egy jó, médiumra sütött steaket. Ez azonban távolról sincs így, hiszen a csirkét nagyon könnyű túlsütni és kiszárítani, az viszont vitathatatlan, hogy a megfelelő előkészületek után esélyünk sem lesz hibázni. De mi is kell ehhez a megfelelő előkészülethez? Lássuk:
A legfontosabb az előkészítés

Ugyan az az eljárás, mint minden más hús elkészítésének az esetén. A puha és tökéletesen omlós csirkéhez pácolásra lesz szükség. Nem bonyolult pácolási eljárást végzünk, csak sima hagyományosat, ami akár lehet sós vízben való áztatás is. A lényeg az, hogy a pácolással fellazítsuk a hús rostjait, amitől igazán puha és omlós végeredményt kapunk.
Ehhez a páchoz tegyük az alaposan megtisztított csirkét jól megsózott vízbe és hagyjuk benne pácolódni kb. 30 percig. Már ezalatt az idő alatt is észlelhető változást tapasztalhatunk, de a legideálisabb az lenne ha 1 napig hagynánk a csirkét ebben a vízben – természetesen a hűtőben!
Igen jól látod, a filléres fűszer, ami tökéletessé teszi a sült csirkét, nem más, mint az egyszerű konyhasó. A lényeg a sóoldatos áztatás!
Ez is érdekelhet: Tökéletes kelt tészta: erről a titkos összetevőről eddig csak a nagymamák tudtak
Sóoldat után haladó szint: fűszerek!
A sós pácot természetesen kiválthatjuk a kedvenc fűszereinkkel is, vagy kiegészíthetjük vele a sóban pácolást is mert ettől lesz a végeredmény igazán finom. Ha letelt a pácolásra szánt idő, vegyük ki a húst az edényből, csöpögtessük le és töröljük szárazra. Ez nagyon fontos és nem kihagyható lépés, enélkül ugyanis soha nem lesz ropogós a csirke bőre! Ettől a lépéstől fogva pedig, mindent csináljunk a jól megszokott módszerünk szerint.
Érdemes kipróbálni, a sóoldatos pácolás ugyanis új szintre fogja emelni az étkezés élményét!
Fotó: gettyimages