Címlapsztori Sztárok

Vajtó Lajos már nem csak Fésűs Nellyért rajong: „Elza bűvöleté­ben élek, a közös együttléteket akarom gazdagabbá tenni”

Nem szeretik, ha álompárnak nevezik őket. Náluk is vannak érzelmi hullámhegyek és hullámvölgyek, nem rózsaszín szemüvegen keresztül néznek a házasságukra. De egy biztos, közös kislányuk, Elza olyan összekötő kapocs, ami sziklaszilárddá tette a kapcsolatukat.

Újra élettel teli a halásztelki ház. A család teljes létszámban együtt van. Az elmúlt időszakban nem volt mindig így. Lajos nyáron a TV2 Farm VIP-t forgatta, Nelly pedig az RTL A Konyhafőnök VIP felvételei miatt töltött sok időt távol a szeretteitől. „Kész logisztikai bravúr volt megszervezni a közös életünket. Amíg én voltam távol, Nellyre hárultak a feladatok, amikor pedig ő ment forgatni, én csináltam itthon mindent” – mondja a családfő, akinek szerencsére nem esik nehezére a házimunka. A tisztaságmániás Lajos szívesen takarított, mosogatott, végezte a nagybevásárlást és készítette a reggelit, a vacsorát. Igaz, egy jóízű meleg ételt már régen evett. A konyha ugyanis nem az ő felségterülete.

Elzára az édesapja vigyázott

„Nelly hajnalban ment el és késő este jött haza a gasztroműsor forgatásáról. Természetesen akkor már nem vártam el, hogy még ránk is főzzön. Örülök, hogy jól teljesít a versenyben, csak ennek mi, az itthon maradtak látjuk a kárát – teszi hozzá nevetve. – Nagyon várom, hogy újra legyen kedve nekünk is főzni, de nem hiszem, hogy ez az ünnepek előtt megtörténik. Úgy látom, komolyan veszi a versenyt, és elsősorban most a séfek előtt szeretne bizonyítani.”

A színésznő azért is képes A Konyhafőnök VIP-re maximálisan koncentrálni, mert tudja, hogy a közös kislányuk, a 8 éves Elza jó kezekben van. „Lajos imádja a lányunkat. Nála jobb és gondoskodóbb apukát nem tudok elképzelni. Amióta Elza megszületett, a férjem sokat változott. Nem én változtattam meg, hanem neki volt igénye rá, mert jól érzi magát tőle.”

Fotóalbumot vitt magával

„Édesanyámat látom a kislányomban – veszi át a szót a 63 éves Vajtó Lajos. – A sze­mében, az arcában, a gesztikulációjában, és a hangjában. Amikor Elzára nézek, elolvadok. Olyan mintha az anyukámmal találkoznék, ami sajnos nem lehetséges, hiszen már nincs köztünk, de úgy érzem, hogy ő küldte nekem Elzát. A halála után három hónappal fogant meg a lányunk. Idősen lettem édesapa, ezért még jobban megbecsülöm a gyerekemet, a családomat. Elza bűvöleté­ben élek, a közös együttléteket akarom gazdagabbá tenni. Viccesen azt szoktam mondani, olyan édesapa létezik, mint én, de nálam jobb biztos nincs.”

A szülők nagyon büszkék a lányukra. Zenei általános iskolába jár, abszolút hallása van, szépen zongorázik, és szinte még fogmosás közben is énekel. „Gyönyörű hangja van. Olyan szép, mint az édesanyjának és a 19 éves nővérének, Csengének. Szeretném, ha a lányunkból művész lenne. Már most látszik, hogy megvan hozzá a tehetsége” – mondja Lajos, aki a Farm VIP című tévéműsor forgatása miatt életében először aludt távol a gyermekétől.

„Érzelmileg nagyon megviselt a helyzet. Minden versenyző vihetett magával egy személyes tárgyat a farmra, én egy családi fotóalbum mellett döntöttem. Jó volt fellapozni a képeket, látni a lányomat és Nellyt.” Lajos nem akar spoilerezni, de néhány játékosban nagyot csalódott.

„Először azt hittem, hogy a család-, a higiénia- és az élelemhiányt lesz a legnehezebb elviselni a farmon, de rájöttem, hogy számomra a legfájóbb dolog az emberi tényező. Olyan emberben kellett csalódnom, akit a másik csapat kiebrudalt, mert nem szerették, én befogadtam, és mindvégig segítettem, majd jókorát hazudott nekem. Megvetem az ilyen lényeket…”

Egyelőre többet nem akar elárulni, a soron következő epizódok valamelyikében úgyis kiderül, hogy kire gondolt.

Reggeli kávé kettesben

A Farm VIP-beli szereplésnek pozitív hozadéka is van. „A kert végében kialakítottam egy baromfiketrecet, tyúkokat szeretnék tartani. Arra vágyom, hogy Nelly házi tojásból és saját tyúkból főzze meg a családi ebédet” – árulja el Lajos, de a színésznőnek ezzel kapcsolatban fenntartásai vannak. „Madárfóbiám van, ami azt jelenti, hogy félek szárnyasok közelében lenni. Azt meg pláne nem vállalom, hogy én vágjam el a torkát, és kopasszam meg a tollaitól. Biztos nem megyek be a tyúkketrecbe!” – jelenti ki határozottan. Úgy tűnik, ezt a dolgot alaposan meg kell beszélniük.

„Van egy rituálénk, a reggeli kávét együtt isszuk meg, miután Lajos elviszi Elzát az iskolába. Többnyire akkor beszéljük meg a családunkat érintő dolgokat. Hozzászoktunk a pörgős élethez, sokszor csak késő este vagyunk kettesben. Olykor römizünk, persze általában Lajos nyer, de amikor végre nekem is sikerül, akkor nagyon ideges” – meséli nevetve Nelly. A pár 12 éve van együtt, ebből az utóbbi négyet töltötték házasságban.

Nellynek fontos volt, hogy megházasodjunk. A kedvében akartam járni. Tudom, hogy ő az első és egyben az utolsó feleségem. Akkor pedig miért ne hoztam volna meg ezt az életre szóló döntést?”

Náluk egy hónapig lesz karácsony

Nelly azt szeretné, ha az idei karácsonyi hangulat nem csak két hétig tartana, hanem egy hónapig. „Elza még hisz a mesékben, a Mikulásban, a Jézuskában, én pedig szeretem, amikor ünnepi díszben van a házunk, ezért december 6-án felállítjuk a karácsonyfát, így vízkeresztig gyönyörködhetünk benne” – árulja el a színésznő.

Képek: Schumy Csaba

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete