Lélek Sztárok

Hajléktalanon segített Völgyi Zsuzsi, megváltozott az élete: „Próbára tett az ég, de visszakaptam a jót”

Nehéz éveken van túl az énekesnő. Kislánya születése után sokáig nem találta a helyét a popszakmában, és a házassága is megromlott. De szerencsére mostanra minden megváltozott!

Igyekszik a dolgok pozitív oldalát látni, és segíteni, akinek csak lehet. Azt mondja, ez a tulajdonsága segítette hozzá, hogy ismét ráragyogott a szerencsecsillag.

„Egy évvel ezelőtt még minden kilátástalannak tűnt, aztán nyáron történt valami – meséli Zsuzsi. – A társasházunk előtti kertes övezetben érett a cseresznye, és a lányommal, Glóriával teregetés közben kétszer is láttunk egy hajléktalan bácsit, amint a fá­ról csemegézik. Arra gondoltam, nagyon éhes lehet, ha a félérett gyümölcsöt eszi. Amikor harmadszor jött, Glóriával beszaladtunk a konyhába, összekapkodtuk, amit csak találtunk, és levittük neki. Még oda sem értünk hozzá, amikor megfordult, és azt kérdezte: ti ételt hoztatok nekem? A tiszta, kék szeme csak úgy ragyogott ránk, az arcáról őszinte öröm sugárzott. Bennünket is átjárt a boldogság, hogy szívből adhattunk. A bácsit soha többé nem láttuk, viszont alig telt el néhány nap, és elkezdtek hozzám ömleni a fellépésfelkérések. Ekkor érkezett a megkeresés a TV2-től, hogy lenne-e kedvem szerepelni A Farm VIP legújabb évadában. Azóta is csak jó történt velem, olyan, mintha a gondviselés egyre-másra ajándékot adna. Úgy hiszem, amikor egy nincstelen a segítségünkre szorul, próbára tesz bennünket az ég, és ha azt kiálljuk, sokszorosan visszakapjuk a jót, amit adtunk.”

Ki akart esni a játékból

Nagyon örül, hogy igent mondott a farmos műsorra, a forgatás alatt csak azt viselte nehezen, hogy nem találkozhatott a kislányával. „Hajnalban indultam útnak, és nem ébresztettem fel, nem akartam átélni a búcsút. Ötévesen még úgy méri az időt, hogy hányat kell aludni, mire anya hazajön, és ezt akkor nem tudtam neki megmondani. Véd- és dacszövetséget alkotunk, óriási próbatétel volt egymás nélkül élni. A játék során többször megfordult a fejemben, hogy direkt elrontok egy-egy feladatot, hogy kiessek, és hazamehessek Glóriához. Az akaraterőm és a körülöttem lévő közösség érdeme, hogy ezt nem tettem meg.”

Könnybe lábadt a szeme

Míg Zsuzsi odavolt, Glóriára az anyai nagymamája vigyázott. „Édesanyám hatvanéves, még aktívan dolgozik, így az összes szabadságát kivette, hogy az unokájával foglalkozhasson. Rengeteget kirándultak, nyaraltak, és amíg távol voltam, csodálatosan épült a kapcsolatuk. Később megtudtam, előfordult, hogy a lányom velem álmodott, és reggelente sírva ébredt. Amikor végül hazatértem, az olyan volt, mint a romantikus filmekben, miután a katonák megérkeznek a háborúból. Csak öleltük egymást és zokogtunk. Ha erre a jelenetre gondolok, a mai napig könnybe lábad a szemem. Azóta is nagyra becsülök minden percet, amit együtt töltünk. Hetente egyszer nem megy oviba, olyankor anya-lánya napot tartunk.”

Megizmosodott a karja

Zsuzsi ugyan világéletében szerette az állatokat, és a lányával most is tartanak kutyát, nyulat, hörcsögöt, sőt kakast is, háztáji nevelésével sosem foglalkozott. „Ez a műsor óriási kihívás volt. Mintha száz évet visszacsöppentünk volna az időben. Bogarak között aludni, vödörben hordani a vizet a kútról az állatoknak, kapálni, és mindennap hosszasan gyalogolni. Olykor majd kiugrott a szívem… Az eleje nagyon nehéz volt, de aztán a testem kezdte megszokni a fokozott fizikai terhelést, és egyre erősebb lettem. A paprikás krumplitól, a szalonnától és a fehér kenyértől ugyan nem fogytam, viszont mire hazajöttem, a zsírkaromból izomkar lett – nevet. – Emellett nagyon jó érzés, hogy megtapasztalhattam, milyen csapatjátékos vagyok, hogy bírom a kényelmetlenségeket, és hogyan teljesítek nehéz, ismeretlen körülmények között a sárga csapat tagjaként. Ráadásul új barátságokat is kötöttem. Mindent összevetve A Farm VIP azt adta nekem, hogy ki merem jelenteni: én egy mentálisan erős, kiegyensúlyozott ember vagyok.”

Újra sok helyen szerepel

Szinte minden hétvégén koncertezik. „Van az Acoustic Quartet formációm, amelyben akusztikus slágereket dolgozunk fel klasszikus hangszerekkel. Nagyon élvezem, elképesztően kreatív munka, és a közönség is szeret bennünket. Emellett új dalt és videóklipet készítettünk a Romantic együttessel, nagy terveink vannak” – árulja el.

Fotó: Olajos Piroska

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete