Címlapsztori Sztárok

Nehezen birkózik meg a korával Majka: „Ez már a B oldal, a 44 év nekem soknak tűnik”

Idén sem maradunk Majka nélkül! Hétköznap esténként a Zsákbamacska műsorvezetőjeként láthatjuk a TV2-n. A fiai, Marián és Olivér is figyelik apát a tévében.

Visszatért a 90-es évek sikerműsora. „Akkoriban csak egy nagy tévécsatorna volt, mindenki a Zsákbamacskát nézte, az én családom is Ózdon” – meséli a vetélkedő mostani házigazdája, Majka, aki apait-anyait beletett abba, hogy a Zsákbamacska 2023-ban a legnézettebb műsor legyen.

„Nagyon vicces, szórakoztató vetélkedőt csinálunk, kikapcsolódás az egész családnak. A műsorvezetőtársam, Pápai Joci a barátom, egy húron pendülünk, bírjuk egymás humorát.”

A Zsákbamacska felvételei reg­geltől estig tartottak. „Általában 8-kor indultam el dolgozni, este 9-re értem haza. Húzós volt, de bírom a kemény strapát. A feleségem, Hajni is tudja, hogy a munka mellett másra ilyenkor már nem nagyon marad időm. A gyerekeket ő intézi. De amikor nincs forgatás, természetesen én is ott vagyok a családnak. Suli után én viszem a fiú­kat edzőmeccsre, fociznak. Néha a koncertjeimre is eljönnek, van zenei érzékük. Most még nem tudom, hogy mivel szeretnének később foglalkozni, ennyi idősen én sem tudtam. De egy biztos, támogatni fogom őket mindenben, csak szeressék, amit csinálnak. Én nagyon szeretem a munkámat.”

Marián 11, Olivér 6 éves. Ők már beleszülettek abba, hogy az édesapjuk híres ember. „Nekik az ter­mészetes, hogy engem felismernek az utcán, hogy látható vagyok a tévében. Nézik a műsoraimat, de nincs kiadva, hogy le kell ülniük a képernyő elé. Nem vagyok kötelező tananyag számukra” – mondja nevetve.

Majka nem felejtette el az ózdi gyökereit. Bár a szülei már nem élnek, néhány kedves ember a múltból még a szülővárosához köti. „Az unokatesóm, a nagybátyám és a barátaim ott élnek. Holnap is meglátogatom őket.”

Az édesanyja megélte a sikereit, az édesapja nem.

„Apa 45 éves korában halt meg. Jó lenne, ha látná, hogy hová jutottam, de biztos vagyok benne, hogy tud róla, és büszke rám. El kell hitessük magunkkal, hogy van egy felsőbbrendű erő, hogy nem csak annyiból áll az életünk, amíg itt vagyunk a földön.”

A Majoros család összetartó, a szülők elvesztése után is számíthatnak egymásra. „A bátyám velem dolgozik, a gazdasági részét viszi a vállalkozásaimnak. Ő tartja rendben a pénzügyi dolgai­mat. Az öcsém villamosmérnök, Móron él, a húgom pedig statikus. Szeretjük egymást, de ez így van rendjén.”

Tavaly Majka lett a legérté­kesebb celeb. Gondolta volna, hogy idáig jut? Mi a titka? „Évek óta rajta vagyok a listán, de először lettem első. Nem hatódom meg a sikereimtől. Őszintén kell tolni, megalkuvás nélkül. Szerintem ez a titok.”

Nyáron 44 éves lesz, ebből húsz évet reflektorfényben töltött. „Ez már a B oldal, a 44 év nekem soknak tűnik. Szerinted nem az? Egy jó barátom azt mondta, nem lehet, hogy 44 éves vagy, apám annyi. Ezzel azt akarta mondani, hogy bizony elszaladt az idő.”

Fotó: TV2, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete