Lélek Sztárok

Nyolc éve szerelmes egymásba Gulyás Eszter és Somos András: „Korábban nem voltam elég érett a házassághoz, de Esztert oltár elé vinném”

Az ATV két műsorvezetője között nyolc éve tart a szerelem. Hogyan tudják összeegyeztetni a magánéletüket a munkájukkal? Ki főz, és ki veszi meg a hozzávalót az ebédhez?

Jó rájuk nézni, olyan kiegyensúlyozottak és boldogok. A wekerletelepi otthonukból pedig árad a meghittség és a harmónia. „Két évvel ezelőtt költöztünk össze, addig Andris kicsi agglegénykuckójában, vagy nálam aludtunk. Egy internetes hirdetésben találtam rá erre a lakásra, és már a képek alapján beleszerettem. Amikor megmutattam Andrásnak a hirdetést, ő is rögtön azt mondta, el tudná képzelni itt a közös életünket. A tulajdonossal még aznapra megbeszéltük a találkozót, de igyekeztünk leplezni, hogy mennyire odavagyunk az ingatlanért, mert alkudni akartunk az árból” – meséli Eszter, aki a lakásba belépve már azt is látta a lelki szemei előtt, hogy hová fogja tenni a kedvenc karosszékét. Miután az adásvétel szerencsésen megköttetett, a boldog pár beköltözött, amilyen gyorsan csak lehetett.

Bevásárlólista a munkahelyen

„Nagyon szeretünk a négy fal között is lenni, mert ez itt a nyugalom szigete – veszi át a szót Somos András. – Az ablakokból egy hangulatos térre látni, amely minden évszakban más arcát mutatja. Alig várom, hogy tavasz legyen, a faágak ki­rügyezzenek, és madárcsicsergésre ébredjünk. Bár amióta az ATV Start reggeli műsorát Krug Emíliával közösen vezetem, hajnali kettő és három óra között kelek, mert öt órakor indulok a tévéstúdióba, és előtte még átnézem az adásmenetet, felkészülök a meghívott vendégekből.”

Eszter nyolc óráig kényelmesen lustálkodhat, a munkaideje kilenctől kezdődik. „Hiába dolgozunk egy munkahelyen, alig találkozunk a székházban, hiszen mindegyikünk a saját munkáját csinálja és szervezi. Én gyakran megyek külső helyszínekre forgatni, jószerivel egész nap úton vagyok” – árulja el az esti híradó riportere és a szombati Fórum műsorvezetője, Gulyás Eszter.

„Többnyire csak az ATV aulájában futunk össze, annyi időre, amíg Eszter átadja a bevásárlólistát, amit nekem a vacsorához meg kell vennem, mert általában én korábban indulok haza” – teszi hozzá András. Kettejük közül Andris az árubeszerző, Eszter a séf. Ha a fiatalasszony a szerelme kedvében akar járni, csirkepaprikást vagy mexikói csirkét készít.

Milyen lesz az ara ruhája?

A pár nyolc éve van együtt, de még nem házasodtak össze. Egyelőre nincs napi­renden a téma, mivel Eszter előbb gyereket szeretne. „Úgy képzelem el az esküvőnket, hogy a kisfiunk vagy a kislányunk is jelen lesz. Azt is megálmodtam, hogy színes gyerekrajzok díszítik majd az uszályomat. A testvéreink gyermekei rajzolnának a hófehér textilanyagra, ettől lenne különleges a menyasszonyi ruhám” – meséli lelkesen az arajelölt, aki azért sem sürgeti a férjhez menést, mert a szűk környezetében számos válást látott.

„Az én szüleim és Andris szülei is elváltak, és a barátaink esetében is szemtanúi voltunk tönkrement házasságoknak, ezért sem gondolom, hogy a papír annyira fontos. A mi közös életünkben a két évvel ezelőtti összeköltözést tartom mérföldkőnek, a házasság már csak hab lesz a tortán.”

Andris június elején tölti be az ötvenet, még sosem volt nős. „Korábban nem voltam elég érett a házassághoz, most először gondolom úgy, hogy Esztert oltár elé vinném…” – vallja be.

Nem érzik a korkülönbséget

A köztük lévő 14 évre nem úgy gondolnak, mint egy nehezen áthidalható nehéz­ségre. „Sosem érdekelt Andris kora, mert sokkal fiatalosabb a korosztályánál” – mondja Eszter, András pedig hozzáfűzi a saját észre­vételét:

„Heti háromszor-négyszer focizom, a bemelegítésnél jobban odafigyelek, hogy a pályán ne szerezzek sérülést, csak ennyire vagyok óvatos, ennyit érzek az évek múlásából.”

Jóllehet mindketten imádják a televíziózást, civil szakmájuk is van. András még min dig praktizál ügyvédként. „Nagyon szeretem ezt a munkát, érdekel a jogtudomány.”

Eszter az állatokért rajong. „Elvégeztem a kisállatgyógyászati asszisztens szakot az állatorvosi egyetemen. Most már meg tudom állapítani, ha valami betegsége van a cicánknak, nem kell azonnal orvoshoz rohanni vele. Ez megnyugtat, mert Bojszira úgy tekintünk, mint a szőrös gyerekünkre. Elhalmozzuk a figyelmünkkel, a szeretetünkkel.”

 

Halász Judit családtagnak számít

Eszter kedvenc színésznője Halász Judit, akivel először 14 éves korában, egy csepeli fellépés után találkozott. „A koncertje után odamentem hozzá, és kellemesen elbeszélgettünk. Azóta rendszeresen találkozunk, megvitatjuk az élet dolgait. A 35. születésnapomra is eljött a férjével, ő volt a meglepetésvendégem. Nagy boldogság számomra, hogy a bizalmába fogadott.”

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete