Sztárok

Kárász Robi vérig sértette Krug Emíliát, majd le akarta cseréltetni műsorvezetőtársát

Az ismeretségük nem indult felhőtlenül. Robinak már az első találkozáskor sikerült vérig sértenie Emíliát. Az ATV Start két műsorvezetőjének idő kellett, mire összeszokott páros lettek…

Öt évvel ezelőtt kezdődött a közös munka. „Amikor a csatornához szerződtem, az ATV vezérigazgatója, Németh S. Szilárd mondta, hogy egy újságíró kollégával, Krug Emíliával fogok műsort vezetni. Őszintén szólva nem tudtam, hogy ki ő” – meséli Kárász Robert.

„Ez még nem is lett volna baj, de az első személyes találkozásunkon mindezt sikerült Robinak úgy előadnia: én nem tudtam, ki ez a szőke nő, de rád kerestem a Google-ön. Azt, mondjuk, hozzátette, hogy a szülei ismernek, és szerintük jó lesz ez így” – árulja el Emília. Az első néhány adásban azonban nagyon nem tudtak egymásra hangolódni. Bár a tévénézők ebből semmit nem vettek észre, a közös munka harmadik napján Robi kijelentette a sminkszobában: ez nem fog menni, hagyjuk abba. Emília szintén érezte, nincs összhang. „Robi a média teljesen másik szegletéből jött, mint én, és a stílusa is csipkelődő, pikírt. Számomra szokatlan volt ez a viselkedés, de a tévé vezetése tudta, hogy jó páros leszünk, kértek minket, hogy próbáljuk megoldani a helyzetet.”

Kiszínező füzettel lepte meg

„Mivel nekem nagyobb gyakorlatom volt a páros, reggeli műsorvezetésben, ezért leültem Emíliával megbeszélni a dolgot – veszi át a szót Robi. – Elmagyaráztam, hogy akkor fog működni kettőnk között a kémia, ha van egyfajta feszültség. Egyikünk a jó zsaru, másikunk a rossz. Az utóbbi szerepet magamra vállaltam. Ezenkívül vettem egy felnőtt kiszínező füzetet, és azzal a kísérőszöveggel adtam át neki, hogy nyugodjon le, minden rendben lesz.”

„Na persze először ezen is felhúztam magam, de rájöttem, hogy félreismertem Robit, mint olyan sokan mások – folytatja Emília. – Van egy sajátos humora, amit nem mindenki ért azonnal. Az elmúlt években sokszor bebizonyosodott számomra, hogy ő igazi csapatjátékos, ráadásul spontán helyzetekben könnyen feltalálja magát, ami élő adásban nagyon jó mankó. Megkedveltem benne azt is, hogy öniróniával képes magára nézni.”

A kezdeti nehézségek ellenére most már nagyon erős, összeszokott párost alkotnak. A munkakapcsolatból mély szövetség és barátság lett. „Meg sem kell szólalnunk, a szemünk sarkából tudjuk, hogy mire gondol a másik, mit fog mondani. Emili a fegyelmezettebb, a tárgyilagosabb” – véli Robi.

Fogyatékkal élőket támogat

Emília egy majd három éves kisfiú édesanyja, Robinak két nagylánya van. „Hajnali négy húszkor csörög az ébresztőóra, hiszen két órával később már adásban vagyunk. Amíg én a tévéstúdióban dolgozom, a férjem bölcsibe viszi a kisfiunkat, szeptembertől pedig óvodába.”

Robinak efféle dolgokkal már nem kell foglalkoznia. Felnőtt gyerekei, Anna és Rozi nem vele laknak. „Nagyon jó a kapcsolatom a lányaimmal. Anna júniusban államvizsgázott, a médiában dolgozik. A kisebbik, Rozi másodikos gimnazista. Jelenleg nyári diák­munkán van a nonprofit kávézónkban, a Pre­mier Kultcafé-ban, ahol tizenkét fogyatékossággal élő dolgozik. A televíziós munkám végeztével többnyire itt töltöm az időmet, mert nagyon jó a hangulat. Szívügyemnek tartom, hogy kiálljak a fogyatékkal élőkért, szeretném, ha megbecsült és jobb életük lenne. Életem egyik fő művének tartom ezt a helyet.”

Emília is gyakori vendég a Kálvin tér környéki kávézóban, hiszen két perc sétára lakik onnan. A vagány műsorvezető szeret gyalogosan vagy biciklivel közlekedni a fővárosban. „Korábban motorozni akartam, de a kisfiam születése miatt lemondtam róla. A kerékpár biztonságosabb. Mátét magam mögé teszem a gyerek­ülésbe, és ripsz-ropsz odaérünk a játszótérre. Gyakori programunk a hintázás, a homokozó.”

Hol nyaraltak?

Emília a családjával Rodoszon töltötte a szabadságát. A görög szigetet quaddal járták be, miközben Máté néha édes­deden aludt a szülők között az ülésen.

Robi Fonyód mellett nyaralt. Ott van egy kis víkendháza. Májusban járt New Yorkban, de azt mondja, ha legközelebb repülőre ülne, inkább Ázsiába utazna szívesen.

 

Rajong a vicces zoknikért

Emília és Robi munkán kívül is találkoznak. „A születésnapokat, a karácsonyt megünnepeljük együtt is. A kisfiam a legnagyobb tűzoltóautóját Robitól kapta. Nagyon szereti a gyerekeket, és érzéke is van hozzájuk.” Emília egy hónappal ezelőtt stílust váltott, a haját rövidebbre vágatta. „Tudatos volt a váltás. Így sokkal jobban szeretem a frizurámat, kifejezi a személyiségemet, és könnyebb is kezelni. Robi eleinte nem akarta, hogy levágassam, de utólag belátta, hogy jó döntés volt.”

Az 53 éves Kárász Róbert nagyon fiatalos, szereti a színes ingeket, nadrágokat, zakókat. A legnagyobb nyári hőségben is sportosan elegánsan öltözik. „És ami nem látszik a tévében, a vicces zoknikért is rajongok – mondja nevetve. – Van banánmintás, halálfejes, szívecskés, mindig meglepődnek a kollégák az őrült szerzeményeimen.”

„Megszerettem Robi stílusát és vitriolos humorát. Ha nem találkozunk egy hétig, akkor a chatcsoportunkban szórakoztatjuk egymást” – fűzi hozzá Emília.

Kiemelt kép: Pintér Márta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete