Címlapsztori Sztárok

Köszönik szépen, elég volt a sztáréletből: Jáksó László, Kapócs Zsóka, Onyutha Judit mint hátat fordítottak a rivaldafénynek – de vajon miért?

Számos sztárról tudunk, akik az eredeti szakmájukat hagyták ott a reflektorfényért. Fordított helyzetre – hogy valaki a képernyős népszerűséget dobta sutba egy számára kedves civil hivatásért – már kevesebb a példa.

Kapócs Zsóka: Hobbija a munkája

A szépségversenyek világát a televíziózás követte. Láthattuk a Szombat Esti Láz és A Dal című produkciókban, de évekig játszott a Budapesti Operettszínházban, a Thália Színházban is. 2018-ban megszületett a fia, Borisz, rá egy évre Zsóka visszaadta az összes színházi szerepét, tévés munkáját, hogy szenvedélyének, a lakberendezésnek éljen. Mellette lakásdíszek készítésével is foglalkozik. Saját üzlete van Budapest belvárosában.

Csiszár Jenő: Főkonzul Milánóban

Legnépszerűbb műsora az Apukám világa című betelefonálós rádióműsor volt, és vele indult a Heti Hetes 1999-ben, majd a TV2-hez igazolva az Activityt és a Mokkát is vezette. Később 5 évig volt a Magyarország, szeretlek! zöld csapatának kapitánya. Jenő 2016-ig dolgozott a médiában. Ez idő alatt megnősült, felesége a nála 12 évvel fiatalabb Újvári Eszter kosárlabdázó. 2007-ben megszülettek az ikerfiaik, Márton és Dániel. 2017-ben kinevezték hazánk milánói főkonzuljának, azóta is misszióvezetőként dolgozik Itáliában.

Jáksó László: Programozó lett

Rádiós karrierje 1998-ban indult a Danubius Rádióban, legnépszerűbb műsora a Jáksó Hot 20 volt. Sokan kedvelték a Heti Hetesben és a Kész Átverés show-ban is az RTL Klubon. 2020 áprilisában végleg búcsút intett a tévének és a rádiónak, miután ott hagyta a Sláger FM-et. Visszatért eredeti szakmájához, most ismét programozóként dolgozik.

Onyutha Judit: Német nyelvet oktat

Az ugandai származású kétgyermekes anyuka a debreceni Kossuth Lajos Egyetemen végzett némettanár szakon, ám úgy döntött, hogy nem ezen a pályán folytatja tovább az útját. Légiutas-kísérő lett belőle, majd jött a tévézés és a hírnév. Végül maga mögött hagyta a képernyős munkát, és visszatért eredeti szakmájához, jelenleg némettanárként dolgozik.

Pokrivtsák Mónika: Légiutas-kísérőként dolgozik

Lassan másfél évtizede fordított hátat a tévézésnek, hogy amerikai üzletember férje oldalán új életet kezdjen a tengerentúlon. Mónika élt Kaliforniában, Bostonban és Miamiban is, több szakmában kipróbálta magát, egy ideig éttermet üzemeltettek a férjével. Pár éve azt nyilatkozta, hogy férjének ezenkívül jólmenő vállalkozása van, ezért bár nem élnek luxusban, megengedhetné, hogy ne dolgozzon, de fel sem merül benne, hogy abbahagyja a munkát. „Jelenleg egy amerikai légitársaságnál dolgozom, légiutas-kísérő vagyok. Két gyerekkori álmom volt, hogy tévés műsorvezető legyek és stewardess” – mesélte 2019 decemberében Mónika a Fókusznak videótelefonon Miamiból. A házaspár ugyanis akkor már ott élt.

Szöveg: Szabó Csaba

Fotó: Németh Gabriella, Kőhalmi Péter, Rozmanitz Gábor, Nagy Zoltán, Fülöp Dániel, Ambrus Marcsi, Tv2, Archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete