Címlapsztori Sztárok

Évek óta szingli Peter Srámek: „Még mindig anyukám a legfontosabb nő az életemben”

A Szlovákiában élő Dárina havonta látogatja meg a fiát. A jó kedélyű asszony mindig házias ételekkel megpakolva érkezik hozzá, és nem bánja, hogy Peter még nem nősült meg, szerinte a családalapítás ráér.

Idén nyáron nagy fába vágja a fejszéjét Peter Srámek: átépítteti a tököli házát. A  tervrajzok készen vannak, hamarosan megkezdődik a munka.

„Négy éve költöztem ide, és nagyon jól érzem magam ebben a kisvárosban, hosszú távon akarok maradni. Sajnos kinőttem az otthonomat, és a jövőmre is gondolva kezdek bele a házfelújításba. Egy napon szeretnék saját családot, gyerekeket. Kell még három szoba, hogy kényelmesen elférjünk” – mondja a jelenleg szingli énekes.

A rántott hús a kedvence

„A fiam nincs elkésve az apasággal – veszi át a szót Peter édesanyja, Dárina. – 28 éves voltam, amikor Petert szültem, és tudom, hogy a mostani fiatalok később vállalnak gyereket. Nem sürgetem, hogy mikor lesz menyem és unokám. Elfogadom Peti döntését, hogy most a karrierje fontosabb, a családalapítás ráér. De egy biztos: a fiammal egyszer egy lány nagyon jól jár.”

Dárina minden hónapban meglátogatja Petert. Az 59 éves asszony a vágsellyei önkormányzatnál dolgozik, irodista.

„Mindig boldogan jövök a fiamhoz, ilyenkor jól megpakolom a táskáimat, hozom a kedvenc ételeit: juhtúrós sztrapacskát, rántott húst és lekváros buktát. De az az igazság, hogy Peter is nagyon jól főz, éhezni nem szoktunk nála” – mondja nevetve az asszony.

Anyuka pogácsája a legfinomabb

Az énekes édesanyjának még három és fél éve van a nyugdíjig. Dárina és Peter szeretetteljes kapcsolatát látva az az érzésem, hogy jól tudnának egy fedél alatt élni, az édesanya pedig nagy segítség lenne a ház körüli munkákban.

„Szlovákia a hazám. A férjem és a kisebbik fiam, Martin is ott élnek. Ők ráadásul nem is beszélnek magyarul, csak szlovákul. Nem tudom elképzelni, hogy otthagyjam őket, és átköltözzek Magyarországra. Örülök, hogy Peternek sikerült itt megvalósítania az álmát, de én már idős vagyok ahhoz, hogy új környezetet szokjak meg” – árulja el a mosolygós anyuka.

Dárina nem akart híres lenni

Peter szereti maga körül a rendet, a tisztaságot. Egyedül is jól boldogul a házi­munkákkal és a kerttel.

„Nem esik nehezemre takarítani, a telket rendezni és az állatokról gondoskodni. A legnagyobb problémám az, hogy a már meglévő szárnyasok mellé 12 kiscsibe született, és nem tudok mit kezdeni velük. Nincs szívem megenni a tyúkokat, csak hobbiból tartom őket, viszont most már túl sokan vannak, ennyit képtelen vagyok felnevelni” – meséli az énekes, aki arra gondolt, hogy elajándékozza a csibéket, mielőtt túlságosan megkedvelné őket.

„Peter mindig érzékeny, naiv és jószívű gyerek volt. A légynek sem ártott. Ő csak arra vágyott, hogy körülötte jókedvűek legyenek az emberek. Egyébként már gyerekként is egy kedves bohóc volt. Lakótelepen élünk, és Peter délutánonként lejárt a srácokkal játszani a ház mögötti térre. Amikor kész lett a vacsora, csak kinéztem az ablakon, és rögtön tudtam, hol a fiam: ott, ahol a leghangosabban nevetnek. Peternek lételeme a szórakoztatás és a szereplés. Nem tudom, hogy kitől örökölte ezt a tulajdonságát, mert sem a férjem, sem én nem akartunk híresek lenni, nekünk megfelel az egyszerű, hétköznapi élet. A kisebbik fiunk, Martin sem szereplős, attól is ódzkodik, hogy fénykép készüljön róla” – árulja el Dárina.

A tököli ház kertjében tyúkokat is tart

Arany karkötőt kapott ajándékba

Az édesanya nagyon büszke a nagyobbik fia sikerére. Különösen boldog volt, amikor Peter megnyerte a Csináljuk a fesztivált! hetedik évadát, és a Zámbó Jimmy életéről szóló sorozat, A Király zenéje is Srámek hangján szólalt meg.

„Nagy dolog, hogy egy szlovák kisvárosból elindulva a fiam ilyen szépen érvényesül a zenei világban, mi ugyanis nem tudtuk segíteni, magának kellett kitaposnia az utat. Nagyon hálás gyerek, aki mindig kimutatja a szeretetét. A legelső komolyabb gázsijából egy arany karkötőt vett nekem, és később is több értékes ajándékkal lepett meg. Nem szorulok rá a fiam támogatására, de jólesik, hogy gondol rám.”

Peter a legújabb lírai slágerét, a Légy jó mindhaláligot is az édesanyjának írta. A YouTube-on már látható a felvétel.

„Peti megkért, hogy szerepeljek a videóklipben, én pedig örömmel vállaltam el. Hogyan is mondhatnék nemet a fiamnak? Amikor hív, én már ülök is a vonatra. Csak két és fél órára lakunk egymástól. Ez nem távolság számomra, hiszen nagyon szeretünk együtt lenni.”

Peter is boldog, amikor az édesanyja a közelében van. Jókat beszélgetnek, grilleznek a kertben és még a  gitárján is eljátssza Dárina kedvenc dalait.

„Még mindig anyukám a legfontosabb nő az életemben, és szerintem ez sokáig így is marad” – árulja el a 30 éves énekes.

A távolból aggódik a gyermekéért

Amikor Peter énekesi karrierje elindult Magyarországon, az édesanya rendszeresen elkísérte fiát a fellépéseire, ezt most már nem teszi. „Kezdetben én tolmácsoltam Petinek, hiszen csak szlovákul beszélt. Szerencsére jól megtanult magyarul, így már nincs szüksége rám. A távolból azonban aggódom érte, és arra kértem, amikor a koncertekről hazaér, küldjön nekem egy sms-t, hogy minden a legnagyobb rendben. Akkor alszom nyugodtan, ha a fiam épségben otthon van.”

Fotó: Olajos Piroska, MTI