Lélek Sztárok

Magyar állampolgárságra vágyik Peter Srámek: „Itt van az otthonom, a munkám”

Az énekes Tökölön vásárolt magának kertes házat és nem tervezi már, hogy hazaköltözik Szlovákiába.

Srámek a szlovákiai Vágsellyén nőtt fel. Egy vidéki kisvárosban, de panelban.

„A szüleimmel lakásban laktunk, de a nagymamámnak volt egy kis kertje, gyerekkoromban ő sokszor vigyázott rám, és nagyon szerettem a jó levegőn, a szabadban lenni. Elhatároztam, ha egyszer lesz pénzem, én is kertes házba költözöm. Örülök, hogy sikerült megvalósítanom az álmomat.” 

Közben az énekes családja Szlovákiában él, így a találkozások nem túl gyakoriak.

„A szüleim és az öcsém kint dolgoznak, elvétve tudnak csak meglátogatni. Amikor édesapám jön, mindig hoz nekem ajándékba egy lapátot. Már öt van, életem végéig elég lesz! – mondja nevetve, Sramek, aki egy komplett minigazdaságot is üzemeltet a Pest vármegyei településen, hiszen rengeteg zöldséget és gyümölcsöt termeszt, tyúkokat tart.

– Egyébiránt megtanultam önálló lenni. A kertemben termő zöldségekből gyakran főzök. Szeretem a rakott krumplit, a tésztákat. Ültettem paradicsomot, cukkinit, kígyóuborkát, de gyógynövények is vannak, télen immunerősítő teát csinálok majd belőlük. Feltalálom magam az otthonomban. Szeretek a kertben tevékenykedni, kapálni, gazolni, locsolni. Kikapcsol a fizikai munka. Az állatokkal is szívesen foglalkozom. Alattuk is mindig kitakarítok, nem szeretném, hogy legyek lepjenek el. Arra is vigyázok, hogy a ketrec környékén ne legyen büdös, nem akarok a szomszédokkal rossz viszonyba kerülni. Úgy érzem, a helyi lakosok megszerettek, sikerült beilleszkednem közéjük. Mindenkivel boldogan beszélgetek, az idősebbekkel is megtalálom a közös hangot.”

Srámek magyar állampolgárságra vágyik, mivel nálunk képzeli el a jövőjét. „Már kilenc éve Magyarországon lakom. Itt van az otthonom, a munkám. Le kívánom tenni a magyar állampolgársági vizsgát” – beszél a tervéről.

Fotó: Olajos Piroska

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete