Címlapsztori Sztár

Más életet él Németországban Stohl Luca: „A lányom megszokta, hogy két otthonunk van”

Az ATV kedvelt híradósa kétlaki életet él: Budapest és Németország között ingázik. Stohl Luca a férje munkája miatt döntött a külföldre költözés mellett, de a műsorvezető azt mondja, se neki, se Rózának nem megterhelő a rendszeres utazás.

Nagyon más életük van itt és ott. „Általában egy hónapban húsz napot egy Frankfurt melletti fürdővárosban töltünk, tízet pedig Magyarországon – árulja el Stohl Luca. – Németországban sokkal nyugisabbak a körülmények, ott a családé a főszerep, feleség és anyuka vagyok. Amikor pedig hazajövök, akkor dolgozom is, az ATV Híradóját vezetem. Mivel az adások kora este vannak, a nap túlnyomó részét a kislányommal, Rózával töltöm, szinte csak arra az időre hagyom az apukájára vagy az édesanyámra, amíg a tévéstúdióban vagyok.”

Édesanyjára mindig számíthat

Luca azt mondja, nem jár kozmetikushoz, manikűröshöz és szempilláshoz, ezek helyett inkább az imádott munkájához tért vissza.

Luca az édesanyjával és húgával, Rebekával

„Róza hét hónapos volt, amikor tavaly novemberben újra elkezdtem dolgozni. Akkor mindössze kétszer egy hónapban voltam képernyőn, s amíg én a Híradót vezettem, a férjem vigyázott a kisbabánkra egy, a számunkra kialakított szobában. A munkahelyemen nagyon rugalmasak, minden feltételt biztosítanak ahhoz, hogy Róza és mi is jól érezzük magunkat. Szinte csak annyi változott, hogy amíg nem volt gyermekem, adás után többnyire a tévészékházban maradtam a kollégákkal beszélgetni, közösségi életet élni, jelenleg erre nincs időm, sietek haza. A lefektetésre, este fél 9-re már otthon vagyok” – árulja el az édesanya. A kismama szerencsésnek tartja, hogy divattervező édesanyjára, Évára is mindig számíthat.

„Anyukámnak van egy butikja Újpesten, így rugalmasan tudja beosztani az idejét. Nagy örömmel jön Rózához, boldogan vigyáz rá. Édesanyám szívesen öltözteti az unokáját, gyönyörű, különleges ruhákat varrt neki.”

Délelőtt főz, amíg Róza alszik

Róza egyéves szülinapján

A 14 hónapos Róza szépen fejlődik. „Érdeklődő, mosolygós baba. Szeret sétálni és a játszótéren lenni a többi gyerek között. Szinte mindennap lemegyünk játszani. Rózának már nyolc foga kibújt, így az anyatejen kívül pépes ételeket is adok neki. Amíg délelőtt alszik, általában megfőzök, kezdetben leturmixolva, ma már falatkákban kapja az ebédet. A bolti üveges bébiételek helyett igyekszem friss zöldségekből, gyümölcsökből összeállítani Róza étrendjét. A spenótot, a halat és a paradicsomos dolgokat kifejezetten szereti.”

A nagypapa is ott volt a szülinapon

És mi a helyzet Luca édesapjával, Stohl Andrással? Az 57  éves színművész a lányának köszönhetően lett először nagypapa tavaly májusban. „Apuval is jó a kapcsolatom, de ő sokat dolgozik, mi pedig ritkán vagyunk Budapesten. Gyerekként már megszoktam, hogy elvétve látom őt. Nem teszek szemrehányást neki, ha hosszabb ideig nem látjuk egymást. A kapcsolatunk nem szokványos apa-lánya viszony, telefonon szoktunk beszélni, és amikor tudunk, találkozunk. Róza egyéves születésnapjára az egész család összejött. Szép idő volt, feldíszítettük a teraszt, és a tortát is a kertben szeleteltük fel.”

Édesapjával ritkán találkozik

Stohl Andrásnak három asszonytól öt gyermeke született: a legkisebb, Bella Julianna 2022. júliusban jött világra.

„Róza és Bella között kilenc hónap a különbség. Legutóbb egy unokatestvérünk esküvőjén találkoztak, amin Róza és Bella azonnal egymásra hangolódtak. Ölelgették, puszilgatták egymást, jó volt látni, hogy a két csöppség ennyire szereti egymást. Jó lenne, ha később is közösen játszanának, és támaszai lennének egymásnak.” Lucának és családjának bevált a kétlaki élet. A 31 éves tévés el tudja képzelni, hogy a későbbiekben is csak dolgozni járjon haza.

„A férjem egy amerikai befektetési bank frankfurti központjában dolgozik, és nagyon szereti a munkáját. Támogatjuk egymást, hogy a karrierünkben is kiteljesedjünk. Nem érzem terhesnek a rendszeres utazást, és Róza is gyorsan hozzászokott ahhoz, hogy két otthonunk van, és gyakran ülünk repülőre. Először persze aggódtunk, hogyan fogja bírni az utazást, de nagyon szociális és nyugodt baba, sosincs gondunk vele. Mire földet érünk és kiszállunk a gépből, szinte már az összes útitárs a barátja – meséli nevetve Luca. – Az a tapasztalatom, hogy Róza mindenhol jól érzi magát, számára csak az a fontos, hogy mi is mellette legyünk.”

Férjével az esküvőjükön

Ehető arckrémmel szépül

A tévés az üzleti életben is otthonosan mozog, betársult egy kozmetikai vállalkozásba. „A Coconutoil Cosmetics termékei a világ első ehető minőségű kozmetikumai. A kókuszolaj alapú bőrápoló krémeket újszülött kortól biztonsággal használhatja az egész család” – árulja el Luca.

Fotó: Schumy Csaba, Privát