Címlapsztori

Meglepő okból működik olyan jól Stohl András mozaikcsaládja: Vica a puzzle hiányzó darabja

Mindig büszkeséggel tölti el, ha szeretteiről mesélhet. Igaz, mostanában egyre ritkábban teszi, pedig tényleg példaértékű, ahogy a régi és az új családtagok megtalálták az összhangot.

Stohl András évek óta botrányoktól mentesen, csendben és nyugalomban él. Majd minden estére jut egy színházi fellépése, és állandó arca a TV2-nek is, ám a magánéletéről ritkán nyilatkozik, pedig bőven lenne mivel dicsekednie. Tavaly július óta ugyanis már ötgyermekes édesapa, hiszen második felesége, Vica egy kislánnyal ajándékozta meg.

A várandós feleség 2022 nyarán. Kislányuk júliusban született

Mindenben kikéri a véleményét

András és Vica még 2015- ben ismerkedtek meg. A ta­nítónőként végzett, a művészetek iránt fogékony, ám a vendéglátásban dolgozó fiatal vidéki lány épp a Centrál Színház büféjében dolgozott, ott kezdtek beszélgetni. Szerelmük óriási médiaérdeklődést váltott ki, hiszen az akkor 48 éves színművésznek két kapcsolatából már négy gyermeke volt. Stohl több interjúban elmondta, hogy a fiatal lány mellett mennyire megváltozott. Nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb emberré vált, és nincs olyan dolog, amelyben ne kérné ki kedvese véleményét.

„Ő tényleg a másik felem. Ötvenéves koromra sikerült egy olyan párt találnom, akivel azt gondolom, hogy teljes az életem. Olyan mértékben társak és partnerek vagyunk, ami engem erősít és reptet. Olyan magabiztosságot érzek mellette és vele, amilyet talán addig még sosem. Sokat tanulok tőle, pedig tizennyolc évvel fiatalabb nálam. Annyi életbölcsesség és szeretet van benne, ami nekem óriási segítség. Ennek egy részét biztosan otthonról hozta, mert az édesanyja és az édesapja még mindig együtt vannak, és a mai napig szeretik egymást. Vicának áldott a természete és borzasztó kedves a modora, hihetetlenül ért az emberekhez. Az empatikus készségének köszönhetően nagyon hamar megtalálja a közös hangot az emberekkel, így a gyerekeimmel is villámgyorsan jóban lett.”

Vica a Centrál Színház büféjében dolgozott, amikor 2015-ben megismerkedtek

Vica lett a puzzle hiányzó darabja

Vica azonnal elfogadta, hogy az érett férfi mellett egy mozaikcsalád tagja lesz. Szerelme gyerekeihez úgy közelített, mintha a sajátjai lennének. Hogy milyen szeretetteljes a családtagok között a kapcsolat, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2020 nyarán, Domonyvölgyben tartott esküvőjükön a színművész gyermekei Luca, Rebeka, Franciska és Andriska mellett azok édesanyjai is jelen voltak.

„Miután apa összejött Vicával, és láttuk, hogy milyen boldog, nyitott szívvel álltunk a kapcsolatukhoz. Bevallom, az első gondolatom az volt Vicával kapcsolatban, hogy hú, jóval fiatalabb apánál, de a fenntartásaim hamar elillantak, amikor elkezdtünk beszélgetni. Úgy épült be közénk, mint egy puzzle hiányzó darabja… Immár azok körébe tartozik, akikkel megvitatjuk az életünket. Amit eddig a szüleimmel, a párommal és a legjobb barátnőmmel osztottam meg, arról már vele is beszélgetek. A bizalmasunk lett” – mesélte a híradós Stohl Luca a Story magazinnak.

Bella igazi mintababa

Amikor a romantikus esküvő után egy évvel az ifjú pár nászútra ment, akkor is arról beszéltek, hogy a ki­csik hiányát a fehér homokos Maldív-szigetek sem tudta feledtetni.

„A későbbi utazásokra szeretnénk vinni a gyerekeket is, mert ezúttal annyira hiányoztak, hogy az ötödik nap után már egyre gyakrabban telefonáltunk haza, és szívünk szerint hazaröppentük volna, hogy együtt lehessünk velük a házikónkban” – nyilatkozta akkor Stohl Vica, aki a saját gyermekvállalásával is rájuk hivatkozva várt.

„Egyelőre nem tervezünk babát. Amíg Bandika pici, oviba jár, addig biztosan nem, hiszen egy kisgyerek rengeteg figyelmet igényel, és ezt a figyelmet nem szeretnénk megosztani két apróság között. Főleg így, hogy két édesanyától lennének, és apának bizony nem lenne könnyű kettészakadnia. Ha Bandika iskolás lesz, újragondoljuk a kérdést” – mondta akkoriban Vica. A házaspárt tehát hiába sürgette a környezete, ők tartották magukat a fentiekhez, hiszen közös gyermekük, Bella Julianna már akkor érkezett, amikor a bátyja, Bandika iskolás lett.

Stohl Luca a múlt héten jelentette be, hogy kisbabát vár

A sorban a negyedik Stohl lány elmúlt féléves, és gyönyörű mintababaként emlegetik, de a szüleik nem mutatták meg a nyilvánosságnak. A népszerű színművész boldogságát pedig csak tovább fokozza, hogy nagylánya bejelentette: babát vár. Így Stohl András legkisebb gyermeke és első unokája között mindössze egy év lesz a korkülönbség.

Fotó: Borzi Vivien, TV2, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete