Címlapsztori Sztárok

Dédunokája miatt élhet Bangó Margit: „Tinának köszönhetően még időben felfedezték, hogy nőgyógyászati daganatom van”

Példaértékű az a végtelen szeretet, ami a legendás énekesnő és a dédunokája között van. A 21 éves Tina a mai napig az imádott dédijével lakik, és őrangyalként vigyáz rá.

Tina kisgyerekkora óta nem engedi el a dédikéje kezét, akit Mamának becéz. „Szerintem kétnapos koromtól a Mamával lakom. A születésem után egyenesen hozzá mentünk, a kispesti házában laktunk a szüleimmel. Elmondhatatlanul szoros kötelék alakult ki köztünk. Emlékszem, hogy gyakran csempészett ki a szüleim lakrészéből, és magával vitt a saját hálószobájába. 16 éves koromig együtt aludtunk, és még mindig vágyom arra, hogy szorosan mellette legyek, átöleljem” – árulja el a 21 éves Gáspár Tina.

A kórterembe is befeküdt Mamával

„Nálunk ölelésben és puszi­ban nincs hiány – veszi át a szót Bangó Margit. – Kezdetben én vigyáztam Tinács­kámra, de mostanra ez meg­változott, ő gondoskodik rólam. Olyan, mintha felcserélődtek volna a szerepek, ő lett az én anyukám. Ajándék nekem ez a kislány! Együtt főzőcskézünk a konyhában, hajmosás után kifésüli és befonja a hajamat, megkérdezi, hogy bevet­tem-e a gyógyszereimet, hoz-visz az orvoshoz, minden kívánságomat lesi. Úgy érzem, ő az én védőangyalom, hiszen megmentette az életemet. Tinának köszönhetően még időben felfedezték, hogy nőgyógyászati daganatom van. Ha ő nem lenne, talán már nem is élnék…”

Tinával a kispesti házban, 2004-ben

„Amikor elkísértem Mamát az orvoshoz, szóltam, hogy nincs minden rendben vele, ne bagatellizálják el a dolgokat, ez nem csupán egy egyszerű felfázás, nézzék meg jobban a leleteit. A CT-vizsgálatból kiderült, valóban elindult a rákos sejtek burjánzása, és már tolták is a Mamát a műtőbe. Én is befeküdtem mellé a kórterembe, mert úgy voltam nyugodt, ha nem hagyom magára a kórházban. Fontosnak tartottam, hogy érezze, számíthat rám a lelkileg nehéz időszakban” – meséli a koránál sokkal érettebb gondolkodású lány. Szerencsére Bangó Margit jobban van, háromhavonta jár kontrollvizsgálatra, a legutóbbi leletével elégedettek.

Tévésnek készül a diploma után

„Azt a törődést és szeretetet, amit én adtam Tinácskámnak, amikor kicsi lány volt, most mind visszakapom tőle. Emlékszem, hogy 14 éves koráig gyakran én vittem reggelente az iskolába. Az éjszakai fellépés után sem tudtam olyan fáradt lenni másnap, hogy ne üljek autóba. A pizsamámra felkaptam a bundámat, a kócos hajam az égnek állt, úgy vezettem az iskoláig. Nagyon féltettem őt, mindig megvártam, amíg bemegy a kapun, akkor voltam nyugodt, amikor biztonságban tudtam. Gyönyörű kislány volt, belehaltam volna, ha miattam bármi baja esik.

Tina megmentette a dédije életét

Tina sokszor kísérte el a híres dédijét a koncertekre, tévéfelvételekre. A sztárvilágban nőtt fel. „Három-négyévesen még úgy tűnt, ő is énekesnő lesz, mert imádott szerepelni, táncolni. Csodálatos ruhácskákat hoztam neki a külföldi út­jaimról. Gyakran a színpadra is feljött, ott sertepertélt körülöttem, rázta a pici popóját. Aztán, amikor iskolás lett, egy csapásra elmúlt a szereplési vágya.”

„Rájöttem, hogy Mama után az énekesnői pályára lépni nagy nyomás lenne. Óriási szeretet és tisztelet övezi” – veszi át a szót Tina, aki a művészvilág közelében maradt. A Kodolányi János Egyetem műsorkészítői szakára jár. Az egykori népszerű híradós, Máté Krisztina az egyik tanára. „Nagyon szeretek a kamera másik oldalán állni, számomra ez is izgalmas világ. A napokban vizsgázom, szakmai gyakorlatra a Duna tévéhez megyek. A diploma átvétele után televíziós szerkesztő-rendező, vagy műsorvezető leszek.”

Hajnalig mulat majd a lagziban

Tina négy éve van együtt a vőlegényével, Norbival, de még mindig a Mamájával él. „Amikor Mama pár évvel ezelőtt elköltözött Kispestről Gyálra, természetes volt számomra, hogy én is vele tartok. Számomra ő az anyám, az apám, a legfőbb bizalmasom. Imádok vele lakni. Lehet, hogy néha már sok is vagyok neki, mert annyira féltem, de nem tehetek róla, ilyen a természetem” – vallja Tina, aki eleinte nagyon tartott attól, hogy mit szól a Mama az udvarlójához.

„Fontos volt nekem, hogy a Mamának is megfeleljen a párom, hogy áldását adja a kapcsolatunkra, az eljegyzésünkre.”

Margit néni nem görgetett akadályt a fiatalok boldogsága elé. „Jól ismerem Norbi családját. Megbízható, rendes fiatalember. Muzsikus famíliából való, nagybőgőn játszik, diplomás klasszikus zenész lesz.”

Bangó Margit számára olyan sok szép élményt adott az élet, igazából már csak egy dologra vágyik. „Ott akarok lenni Tinácskámék esküvőjén. De nemcsak örömkönnyeket hullató dédiként, hanem énekelni és táncolni is fogok. Mi az hogy! Szavamat adom, hogy a fájós lábammal hajnalig mulatok!”

A közönség szeretete az éltető erő

A cigányzene koronázott királynője mögött 55 éves pályafutás áll. „Készülök egy új lemezre, februárban vesszük fel a dalokat. Híres duett­partnereim is lesznek, de erről most többet nem mondhatok. Amíg élek, Isten segítségével dolgozni szeretnék. Az én éltető erőm a közönség, és az a szeretet, ami az egész országban körülvesz” – mondja a Kossuth-díjas előadóművész.

Fotó: Ambrus Marcsi, Rákosi Péter, Olajos Piroska, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete