Címlapsztori Sztár

Pikáns titkok a múltból: Gergely Robi belehabarodott Détár Enikőbe, Rékasi csapta le a kezéről

Egy beteljesületlen szerelem emlékéről mesélt nekünk Gergely Robi és Détár Enikő.

A cikk eredetileg 2012-ben jelent meg a Meglepetés magazinban. Azóta Enikő és Károly elvált, Gergely Robira is rátalált az igaz szerelem, de a korábbi fellángolásból igaz barátsággá szelídült érzelmek nem múltak el a két híresség között. 

Enci mindenkit lenyűgözött

A lányt a Színművészeti Főiskola folyosóján egyszerűen nem lehetett nem észrevenni. A gólyák félszegen toporogtak vagy izgatottan suttogtak, várták, mi következik, ő azonban egyedül álldogált, rendkívül feltűnő ruhát viselt, sötét haja volt, és úgy nézett ki, mint Barbra Streisand a legjobb formájában. Így emlékezett Gergely Robi csaknem harminc év távlatában Détár Enikőre, aki akkoriban azonnal rabul ejtette a szívét. Az akkor már filmeket forgató, nők bálványa, végzős Gergely Robi pedig mindent megtett, hogy a csöndes, vidéki lány közelében lehessen.

Egy meghódíthatatlan lány

„Bámulatos volt, hogy a megkapóan érdekes és dögös külseje milyen éles ellentétben állt a különös, kedves, de távolságtartó személyiségével – meséli Robi. – Próbáltam a közelébe kerülni, beszélgetni vele, segíteni neki. Együtt kerestünk számára albérleti szobát, hovatovább, randizni is hívtam, de ő, mintha nem is vette volna észre a próbálkozásaimat. Arculcsapásként ért, hogy nem volt felém nyitott, hogy nem tudtam meghódítani, pedig éreztem, ott volt közöttünk az a bizonyos szikra. Akkoriban nem éltem éppen szentként, így változatosságot jelentett, hogy van egy lány, akihez egyszerűen nem találok utat. Plátói szerelem volt ez a javából, és a próbálkozásaimnak az vetett véget, hogy amikor végeztem a főiskolán, az élet máshová szólított dolgozni. Azóta is dédelgettem magamban az álmot, hogy egyszer, valamilyen formában visszakaphatom Streisandot. Évtizedek óta várok rá!” – nevetett Robi, s úgy tűnik, az élet kegyes volt hozzá: később a Chicago című musicalben játszottak együtt a Madáchban, majd a színész is rendezte Enikőt.

Mást szánt neki a sors

„Számomra különös, hogy Robi azt mondja, egykor szerelmes volt belém – tűnődött Enikő. – Igaz, mai ésszel, érett nőként már átlátom, hogy voltak erre utaló jelek, ám akkoriban, túl az első nagy szerelmen és csalódáson, önbizalomhiányos lányként éltem, aki képtelen volt elhinni, hogy a nagy Gergely Robi, a főiskola sztárja épp neki udvarol. Abban az időszakban én igen bohém voltam, ráadásul bontakozott a hivatástudatom: inkább a mesterségre, az éneklésre, a táncra koncentráltam, a végletekig képes voltam kihasználni az agyam és a testem, ez szerzett örömet. Ugyanakkor Robi közeledése a gólyaidőszakban öntudatlanul is sokat segített abban, hogy ne érezzem magam Budapesten annyira egyedül, egy lepukkant kis albérleti szobácskában holmi vidéki senkinek. Azt hiszem, mire ebből több is kialakulhatott volna, ő már messze járt…

Enikő a 2012-es interjúban úgy fogalmazott, ezt utólag nem is bánta, hiszen a sors Rékasi Károllyal hozta össze, akivel több, mint 3 évtizedig élt házasságban és két gyermeket neveltek közösen.

„Habár a rajongásom töretlen, ma azért másként nézek Encire! – nevetett Robi.

Önbizalomhiányos főiskolások

Rékasi Károly egy korábbi Meglepetés-interjúban azt mesélte, ő sokáig nem hitte el, hogy Détár Enikő – a színművészeti akkori bombázója – épp őt, a vidéki parasztgyereket választja számos hódolója közül. Úgy tűnik, akkoriban mindketten híján voltak az önbizalomnak.

Fotó: Archív