Címlapsztori Sztár

A való életben is a nőket kergette: így él ma Sasha Hehn, A klinika sármos nőcsábásza

Jövőre lesz negyven esztendeje, hogy a tévénézők először megismerkedhettek a fekete-erdei klinika dolgozóinak hétköznapjaival, bár itthon kicsit később, 1988-ban kezdték vetíteni a sorozatot. Nagy kedvenc volt a főszereplő professzor jóképű fia. Utánajártunk, milyen a magánélete az őt játszó színésznek.

Klaus Brinkmann és fia, Udo Brinkmann neve máig fogalom nálunk. Az akkori NSZK-ban készült kórházas szériát, A klinikát, amely hazájában 1985 és 1989 között futott, Európa-szerte imádták a nézők, a szereplők pedig szinte családtaggá váltak. Az idősebb Brinkmann professzort, a ­Schwarzwald­k­linik sármos főorvosát az akkoriban az ötvenes évei derekán járó Klausjürgen Wussow alakította – a színész már bő tizenöt éve nincs közöttünk, 2007-ben halt meg 78 éves korában.

Sorozatbeli fiát, a szoknyavadász Udo Brinkmannt, akiből idővel apja nyomdo­kaiba lépve szintén professzor lesz, Sascha Hehn alakította a képernyőn. Több nővel is szerelembe esik a különböző évadokban, míg végül összejön Elke nővérrel – őt nem más játszotta, mint Wussow való életbeli színésznő lánya, Barbara Wussow.

Dokiból hajóskaptány

De mi van manapság az egykori nők kedvencével, aki összesen 68 részben dobogtatta meg a rajongói szívét? A német színész A klinika forgatása kezdetén a harmincas évei legelején járt, de bizony ma már ő is benne van a korban: októberben ünnepli a 70. születésnapját. Szerepelt egy másik nagy sikerű sorozatban is: Az álomhajó című, szintén német szériában két különböző időszakban is felbukkant, először még a nyolcvanas években egy kisebb szerepben, azután tíz éve ő lett a hajóskapitány, és 2019-ig Victor Burgerként láthatták a nézők a tévében. Sokan máig visszasírják ebben a szerepében, hiszen a kapitánysapka pont olyan jól állt neki, mint annak idején a fehér köpeny.

További részletekért és a teljes interjúért keresd a Meglepetés magazin legfrissebb számát!

fotó: Getty images