Címlapsztori

Így néznek ki a kórházas sorozatok legszexibb dokijai: emlékszel még Blazej, Kovac vagy Derek Shepherd doktorra?

Az ismétlésekben máig találkozhatunk azokkal a jóképű orvosokkal, akik a tévén keresztül dobogtatták meg a női szíveket. Mi lett a kedvencekkel?

A Kórház a város szélén Blazej doktora: Josef Abrhám

Nem tudott az imádott társa nélkül élni

Májusban halt meg az egykor oly népszerű csehszlovák sorozat nőfaló orvosát alakító színész, 82 éves volt. Egy évvel korábban maradt özvegyen, miután elveszítette feleségét, Libuše Šafránková színésznőt, aki tüdőrákban halt meg 68 évesen. Halála és a betegséggel vívott évekig tartó küzdelme borzasztóan megviselte Abrhámot. Amilyen csélcsap volt ugyanis Blazej doktor szerepében a 80-as évek elején futó sorozatban, olyan hűséges volt az életben: feleségével 45 éven át voltak házasok, és imádták egymást. Egy fiuk született, Josef dokumentumfilm-rendező lett.

A Grace klinika dr. Derek Shepherdje:  Patrick Dempsey

Kibékültek a feleségével

Az egykori McDreamy, azaz álomdoki 57 éves lesz januárban. Bár a karaktere a sorozatban hét éve meghalt, egy álom keretében két éve újra visszatért kis időre. Patrick Dempsey az utóbbi időben kevesebbet forgat, pár éve a Bridget Jones babát várban bűvölte el a női rajongókat, mostanában a Bűbáj 2: Kiábrándulva című vígjátékban, illetve a Devils című sorozatban láthatják a nézők. Feleségével és három gyermeke anyjával, Jilliannel 2015-ben majdnem elváltak, de végül egy hosszabb mosolyszünet után visszataláltak egymáshoz, és ma is együtt vannak. Lányuk már elmúlt húsz, ikerfiaik 15 évesek. Dempsey továbbra is aktívan hódol nagy szenvedélyének, az autóversenyzésnek.

Udo Brinkmann A klinikából: Sascha Hehn

Sosem nősült meg és alapított családot

Az egykori közkedvelt német sorozat szépfiúja ma már nagypapakorban van, 68 éves, de roppant sportos, nagyon aktív életet él. Soha nem nősült meg és gyereke sem született, bár régóta együtt él húsz évvel fiatalabb párjával, Gloria Krass-szal a bajor Mittergars nevű községben, kedvese egy filmügynökség vezetője. Hehn mostanában nem nagyon filmezik, legutóbb az Álomhajó című sorozatban játszott, négy éve intett búcsút a hajóskapitány karakterének. Azóta színházi szerepekben lehetett látni, és inkább golfozással üti el az időt.

A hegyi doktor: Hans Sigl

53 évesen nagypapa

Dr. Martin Gruberrel máig rendszeresen találkozhatnak a képernyőn a tévénézők, hiszen most is fut a 2008-ban indult A hegyi doktor – Újra rendel, vagyis az osztrák színész lassan 15 éve főszereplője a mesés tiroli tája­kon forgatott sorozatnak. A sors úgy hozta, hogy pont abban az évben talált rá a szerelem, amikor forgatni kezdte A hegyi doktort. Feleségével, az énekesnőből reklámfilmproducerré vált Susannéval szintén másfél évtizede vannak együtt. Közös gyerekük nincs, de Sigl segített felnevelni párja két fiát. Neki magának a volt élettársától, Katja Kellertől van egy fia: Nepomuk Jim 18 éves, de az asszony mástól született lányát is együtt nevelték egy darabig, a színész őt is saját gyerekeként szereti – hála neki, már egy unokája is van.

Luka Kovač a Vészhelyzetből: Goran ViŠnjiĆ

Négy gyerek apukája

A horvát színész nemrég lett 50 éves, és utoljára 13 éve volt rajta a vészhelyzetes fehér köpeny. Azóta is bőven kap tévés szerepeket, és egy-két sorozatban is felbukkant a Dél-kaliforniai diétától az Időutazókig. Višnjić időközben négygyerekes apa lett, szintén horvát feleségével, a szobrász Evával két örökbe fogadott és egy vér szerinti kamasz csemetét nevelnek, akik 15, 13 és 11 évesek. A jóképű színésznek született egy házasságon kívüli lánya is, aki nagyjából egyidős a nagyfiával, szintén 15 éves – a titkos viszonyra még a Vészhelyzet forgatása alatt majdnem ráment a házassága, de Eva megbocsátott neki. A házaspár egy darabig Los Angelesben élt, tavaly Angliába költöztek. A lépésre főleg a gyerekei miatt szánta el magát, hogy könnyebben találkozhassanak a horvát rokonokkal.

Doktor House: Hugh Laurie

Igazából is magának való

Gregory House fogalommá vált a sorozat nyolc évada alatt 2004 és 2012 között. Bármilyen morózus, undok alak volt is a képernyőn, ráadásul sánta, a női nézők odáig voltak érte. Ahogyan az őt alakító angol színészért is, akinek a nagy felhajtás sok kellemetlenséget okozott. A komikusként és remek zenészként is ismert, 63 éves Laurie ugyanis valóban depresszióra hajlamos, inkább magának való alak. Ezért jobban érzi magát, amióta visszatért Londonba Holly­woodból. Házassága túlélte a távolléte okozta válságot, Jo Greennel jövőre ünneplik a 34. évfordulójukat. Három gyerekük rég felnőtt, a legkisebb is 30 lesz jövőre. ­Laurie azóta több sorozatban is szerepelt, legutóbb pedig egy Agatha Christie-krimit rendezett, melynek egyik főszereplője is.

Szöveg: Bognár Kriszta

Fotó: Gettyimages, Profimedia

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete