Címlapsztori Sztár

Nem foglalkozik az idő múlásával Erős Antónia: „Ötvenes nőnek lenni nagyon felszabadító”

Huszonhat éve részese az életünknek. Az RTL esti híradóját nélküle már nem is lehet elképzelni. Miközben tombol a fiatalságkultusz, Erős Antónián a kor cseppet sem hagy nyomot, egyre nőiesebb és izgalmasabb a megjelenése. Mi a titka?

Frizurájával és öltözetével divatot teremtett. Igazi stílusikon. Ha nem tudnám róla, hogy híradós, azt hihetném, hogy kifinomult ízléssel bíró divattervező vagy stylist.

Az ízlés nem pénz kérdése. Egy olcsóbb ruhában is csinosak és divatosak lehetünk. Nem veszek drága holmikat magamnak, inkább arra figyelek, hogy a kiegészítők és a színek passzoljanak egymáshoz, ezáltal tűnik változatosnak az otthoni ruhatáram. A televízióban persze öltöztetnek, de a hétköznapokon az egyszerűség és a praktikum híve vagyok. Átlagos családban nőttem fel Szigetváron. Anyukám óvónő volt, apukám teherautó-sofőr. Nálunk nem volt központi téma az öltözködés, mert mindig be kellett osztani a családi kasszát, ezer más dologra ment el a pénz. A spórolást már gyerekként megszoktam, és felnőttként sem költök luxustermékekre. Édesanyám egész életében csak egy kis rúzst használt, és Nivea arckrémet, mégis mindig ápolt, kellemes megjelenésű nő volt. 86 évesen is szép a bőre, harmóniában van önmagával” – meséli Erős Antónia.

A tévénézők családtagként szeretik a Szellő Istvánnal közös párosukat

Még nem vállalt plasztikai műtétet

A néhány hét múlva 54 éves híradós is rendkívül vonzó nő. A szépsége, a kiegyensúlyozottsága a belső harmóniájából fakad.

Az öregedés az élet természetes velejárója, görcsösen nem foglalkozom vele. Nem ítélem el, ha valaki plasztikai műtétet végeztet el magán, de én még nem feküdtem orvos szikéje alá azért, hogy fiatalabbnak vagy szebbnek nézzek ki. Bizonyos kozmetikai kezeléseket igénybe veszek, de csak azért, hogy lassítsam az öregedési folyamatot és megőrizzem a bőröm állagát. Szerintem ötvenes nőnek lenni elképesztően felszabadító érzés, ugyanis jó esetben ekkor már van egy szép és hosszú házasságunk, szerető családunk, gyerekeink és megbízható baráti körünk, akikre számíthatunk. Jó programokkal, sok élménnyel és rengeteg nevetéssel tehetünk a legtöbbet azért, hogy a lelkünkben fiatalok maradjunk, és elégedettek legyünk az életünkkel.”

Netti a szüleivel. Édesanyjától örökölte vékony alkatát

„A házasságban el kell engedni az önzést”

Antónia 1997 óta él házasságban. Férje televíziós világosító volt, most vállalkozó. Közös életüket sosem tették ki a  kirakatba.

„Sokszor megkapom, hogy a férjem olyan, mint Columbo felesége, aki egyszer sem volt látható a krimisorozatban, csak mindig utalást tett rá a nyomozó. Az igazság az, hogy a férjem kerüli a nyilvános szerepléseket, ráadásul mindketten viszolyogtunk volna attól, ha kikiáltanak minket valamiféle álompárnak. Szerintem álompárok nem léteznek, ahogyan álomcsaládok sem. Eszemben sincs egy ideális házasságot vizualizálni, megteszik azt helyettem elegen, aztán jól el is válnak. Nálunk is vannak gödrök és vacak időszakok, de valahogy mindig átvészeljük, mert a kapcsolatunk legfontosabb alapja, hogy szeretjük egymást. Ezért, ha kell, képesek vagyunk kompromisszumot kötni, elfogadni egymás igényeit. Ha harmonikus kapcsolatra vágyunk, el kell engedni az önzést, és még inkább így van ez, amikor megszületnek a közös gyerekek. Egy családot egyben tartani és egészséges lelkű gyerekeket nevelni kőkemény munka” – vallja az édesanya.

Az ikrek nagyon különböző egyéniségek

Lehet, hogy álomcsaládok nincsenek, de tény, hogy a házaspár nagyon elégedett Szonjával és Matyival. A 15 éves ikerpár jó úton halad a céljaik elérése felé.

A kutyasétáltatás mindennapos program

„Klassz gyerekeink vannak. Szorgalmasak, becsületesek, céltudatosak és szeretnek tanulni. Nagy öröm számomra, hogy az általános iskola után mindkettőjüket felvették abba a gimnáziumba, ahová eredetileg is szerettek volna járni. Eddig egy osztályban tanultak, de szeptember elejétől már külön utakon mennek tovább. Matyit a zene érdekeli, Szonját az idegen nyelvek. Nagyon különböző egyéniségek, és én kíváncsian figyelem, merre vezet az útjuk. Még igénylik, hogy velünk is legyenek, ne csak a saját korosztályukkal. A nyár is jól telt. Együtt is voltunk a Szigeten és egy hosszú hétvégén Villányban, de külön is nyaraltak a barátaikkal.” Antónia szerencsésnek tartja magát, mert az életközépi válság nem érte el. 26 éve vezeti az RTL Híradóját, és esténként nagy örömmel ül be a tévéstúdióba.

„A híradó műfaja mindennap tartogat számomra valami újdonságot, ráadásul a televíziózás a szenvedélyem. Soha nem vágytam más hivatásra. De szerintem nekem abban is szerencsém volt, hogy viszonylag későn lettem édesanya, 39 évesen. Így amikor jött volna az életközépi krízis, akkor kismamaként otthon voltam, a gyerekeimmel foglalkoztam. Az egyik legszebb időszakom volt, amikor róluk gondoskodtam. A mostani életszakaszomat pedig azért szeretem, mert Matyi és Szonja már nagyobbak, és több időnk jut a férjemmel egymásra.”

Otthoni edzéssel tartja fitten magát

A ruhamérete évek óta nem változik. „A garázsunkban edzek heti kétszer-háromszor. Súlyzós és gumiköteles gyakorlatokat csinálok, és mivel társasházban lakunk, a harmadik emeleti lakásunkba mindig gyalog szaladok fel” – árulja el Netti.

Fotó: RTL, privát