Címlapsztori Sztár

Bájos anya-lánya páros Fábián Anita és Keveházi Lili: „Ott az otthonom, ahol anya lakik”

Öröm látni, hogy a színésznő és a Next Top Model Hungaryből is ismert lánya milyen szoros kapcsolatban állnak egymással. A 19 éves Lilinek esze ágában sincs elköltözni…

Lili ötéves volt, amikor a  szülei elváltak. Az édesanyja egyedül nevelte fel, s talán ezért is köti őket egymáshoz erős lelki kapocs. „Nagyon szeretek anyával lenni. Ő a legjobb barátnőm is. Mindent megbeszélünk egymással. Néha még az oversize méretű pólóját is hordom, és azt is leolvasnám az arcáról, ha valamelyik fiúbarátom nem tetszene neki, de szerencsére mindig elégedett a választásaimmal. Anyukám elfogadó, nem szigorú. De szerintem nem is kell aggódnia miattam, mert számomra első a tanulás és a karrierépítés” – mondja a másodéves diáklány, aki informatikát tanul egy fővárosi egyetemen.

Nincs gazdag és befolyásos férje

„Lilit egyelőre nem érdekli a komoly párkapcsolat. Amikor elmegy a barátaival bulizni, mindig felhív, hogy merre jár, és mikor jön haza. Nem kellett nyomkövetőt telepítenem a telefonjára. Megbízom benne, becsületes lány. Az ő korában én teljesen más voltam. 19 évesen halálosan szerelmes tudtam lenni a nekem tetsző fiúba. Bika jegyű vagyok, Lili Nyilas, sokkal szabadabb lélek, mint én. Nem bánom, hogy a lányom céltudatos és sokoldalú, és nem a randizáson járnak a gondolatai.

Kecskéket tartanak

A modellkedés mellett nyáron nemzetközi táborban dolgozott, és egy mobiltelefonok tartozékaival foglalkozó cég reklámarca is lett. Tartalomkészítőként pedig frappáns videókat gyárt a TikTokra. Amikor együtt megyünk az utcán, a fiatalok gyakran odajönnek hozzá, és elmondják, mennyire szeretik a különleges videóit. Ők egy másik generáció, úgy látszik, a közösségi média termeli ki az új ismert embereket” – mondja Fábián Anita, akiből annak idején még a tévé csinált hírességet. A színésznő a Jóban Rosszban sorozatnak köszönhetően vált országosan népszerűvé, de amióta véget ért a kórházas szappanopera, csak kisebb tévés munkái voltak A renitensben, A mi kis falunkban és a Drága örökösökben.

Mögöttem nem áll rendező férj vagy színházigazgató élettárs, aki támogatná a színésznői pályámat. Nem szoktam kilincselni sem. Ha szükség van rám, szívesen megyek forgatásokra. Az önmenedzselésre születni kell, nekem ez nem igazán megy. A szívem mélyén sokkal többet és nagyobb szerepeket szeretnék játszani. Ma már nem a tehetség számít, sokkal inkább az, hogy ki kinek a barátja…” – fogalmazza meg sarkalatos véleményét a  színésznő.

Édesapjához, Keveházi Gáborhoz lelkileg közelebb került

Lili Hétköznapi lány maradt az egyetemen

Az osztálytársaim többnyire fiúk, akik ráadásul nem is néznek olyan műsorokat, mint a Next Top Model Hungary. Fogalmuk sincs arról, hogy tavasszal szerepeltem a tévében. Ennek nagyon örülök, mert hétköznapi lány tudtam maradni, nem csodabogárként tekintenek rám” – mondja nevetve Lili.

Esküvőkre jár szombatonként

Anita három évvel ezelőtt profi ceremóniamester lett. „Büszke vagyok rá, hogy a színészet mellett van egy másik munkám is, amiből meg tudok élni, de ettől még színésznő vagyok és leszek is. Nagyon szeretem a ceremóniamesterkedést, és igyekszem a legjobb lenni a szakmában. Szerencsére sok helyre hívnak, szombaton általában dolgozom. Az esküvői szokások megváltoztak, modernebbek lettek. Régen szinte mindig vőfély vezette a szertartást, most egyre több a női ceremóniamester. Néha a lányom is elkísér, szeretjük a vidám embereket, egy lakodalomban pedig általában csak olyanokkal találkozunk, ezért mi is feltöltődve, jókedvűen megyünk haza.”

Végre apukáját is jobban megismerte

Az édesanya annak is örül, hogy a lánya egyre bensőségesebb viszonyt ápol az édesapjával, a Kossuth-díjas táncművésszel, Keveházi Gáborral. Lili a Next Top Model Hungary tévéműsorban még azt mondta, hogy hiányolja a tartalmasabb beszélgetéseket az apukájával.

„Pár napja jöttünk haza Zákinthoszról, ahol kettesben voltunk. Végre volt időnk egymásra. Apukám a korábbi munkásságáról, sikereiről is mesélt nekem, kíváncsian hallgattam a történeteit. Úgy jöttem haza Görögországból, hogy sok dolgot tudtam meg róla. Szeretném, ha a kapcsolatunk tovább erősödne” – árulja el Keveházi Lili, majd hozzáteszi, bármennyire szoros kapcsolata lesz az édesapjával, édesanyjával közös otthonukból nem kíván elköltözni. „Ha elmennék innen, nemcsak anya hiányozna, de a kutyáink és a kecskénk is. Mindannyian családtagok nálunk” – mondja nevetve az állatszerető lány. A színésznő pedig boldog, hogy Lili úgy érzi, az otthona mindig ott lesz, ahol az édesanyjáé.

Fodor Zsókával is játszik

A színésznő jelenleg két darabban látható. A Hatan pizsamában és az Örömlányok végnapjai című zenés előadásokban.

„Mindkettő vígjáték, és nekünk, színészeknek is nehéz megállni, hogy ne nevessük el magunkat a színpadon. Szeretem azokat az estéket, amikor közönség előtt vagyok” – meséli lelkesen Fábián Anita.

Fotó: Birton Szabolcs, Dfp, privát, Tv2