Címlapsztori Ezotéria

Szakításhoroszkóp: így viselkednek a csillagjegyek egy párkapcsolat után

Akár mi mondjuk ki egy kapcsolat végét, akár a partnerünk, az elválás sosem könnyű. Az viszont, hogy hogyan reagálunk rá, sok más mellett attól is függ, melyik jegyben születtünk.
szakítás horoszkóp csillagjegyek

KOS (III. 21.–IV. 20.): Könnyen szakít, de nehezen felejt
Ha ön int búcsút a másiknak, viszonylag könnyen túljut a fájdalmán. Ha azonban önt hagyják el, akkor nehezebben felejt: fontos, hogy ne hívja fel a volt párját, ne írjon neki sms-t, sőt, még a másik üzeneteire se válaszoljon. Ha végre sikerült lezárnia a kapcsolatot, a közös barátokkal is találkozzon egy ideig ritkábban, nehogy olyat meséljenek az exről, ami újra feltépi a sebeket. Az újrakezdés nem az ön asztala, másodszor már nem tartja érdekesnek ugyanazt a partnert.

BIKA (IV. 21.–V. 20.): Az idő önnek dolgozik
Konzervatív, nehezen határozza el magát a kapcsolat végéről – kivéve, ha nagyon feldühítik. Nem szabadul meg azonnal a közös tárgyaktól, de jobb, ha a volt párjától kapott emlékeket viszonylag hamar eltünteti. Az is elképzelhető, hogy a válás után újra egy ágyban köt ki a volt szerelmével, és ezzel mindkettőjük lelkében óriási érzelmi viharokat kelt. Az idő viszont önnek dolgozik, ahogy telnek a napok, úgy halványulnak el az emlékek is.

IKREK (V. 21.–VI. 21.). Kihasználja a szabadságot
Fontosnak tartja a szabadságát, ezért akár a saját döntése nyomán, akár a másik távozása miatt marad magára, igyekszik kihasználni azt az időszakot, amíg egyedül van. Ilyenkor szokott tanulásba, szakmai továbbképzésbe belevágni, új hobbit keresni vagy akár utazni. Segíthet a feldolgozásban, ha a kapcsolat történetét papírra veti, még akkor is, ha úgy érzi, nincs írói tehetsége. Így hamarabb túlteszi magát rajta.

RÁK (VI. 22.–VII. 22.): Megfontoltan hoz döntést
Fontosak önnek az érzelmek, ha viszont úgy érzi, hogy lejárt az idejük együtt, nincs mit adniuk egymásnak vagy tanulniuk egymástól, akkor képes átgondolt döntést hozni. Ez esetben akkor is könnyebben túlteszi magát a szétváláson, ha a másik vetette fel azt. Egy idősebb családtag vagy barát tárgyilagossága segíthet a lezárásban. A közös fényképeket tegye el, ne gyötörje a lelkét azzal, hogy minden percben a régi szerelmére esik a pillantása. Így a következő partnerére is könnyebben találhat rá.

OROSZLÁN: (VII. 23.–VIII. 23.): Sokáig halogatja
Meglepően nehezen szakít. Talán a szívből jövő optimizmusa miatt nem számolja fel a rossz kapcsolatot, azt reméli, hogy valami mégiscsak megoldja a helyzetet. Ám ezzel csak a saját szenvedését hosszabbítja meg, ahogy azzal is, ha sokáig tépelődik, miért is távozott a párja. Ha véget ért a szerelem, ne nyúljon egykori kedvese után, ne „csipkedje”, ne humorizáljon. A nagyszabású terveit is akkor lesz képes megvalósítani, ha lezárta a múltat.

SZŰZ (VIII. 24.–IX. 23.): A rosszba is beleragadhat
Nem vet véget könnyen a párkapcsolatának, hajlamos azt hinni, hogy a semminél a rossz együttélés is jobb. Így viszont nincs helye egy új szerelemnek az életében. Ha vele szakítanak, jobb, ha nem megy a régi közös helyekre, kerülje még azt a kerületet, városrészt vagy települést is, ahol a régi párja lakik. Amikor ismerősei őt kezdik emlegetni, terelje el a témát. Ha már képes lesz indulatok nélkül beszélni róla, az biztos jel arra, hogy a gyógyulás útjára lépett.

MÉRLEG (IX. 24.–X. 23.): Az igazságos lezárás híve
Akár ön szakít, akár önnek intenek búcsút, fontos, hogy ne játsszanak sokáig „haragszomrád”-ot, ehelyett a gyakorlati, mindennapi dolgokban továbbra is támogassák egymást. Amikor viszont rosszul alakulnak a dolgok, kivívja a számára igazságos egyensúlyt az osztozkodásnál, mert az igazságtalanságot még az egészsége is megsínyli. Ez esetben egy új viszonynak is nehezen szavaz bizalmat.

SKORPIÓ (X. 24.–XI. 22.): Elnémul az exe felé
Ha a viszonynak vége, volt társával mindenféle kommunikációt megszüntet. Jól forgatja, így akár bevetheti a bosszú fegyverét is. Fontos, hogy képes legyen elengedni a régit, és ha új kapcsolatra vágyik, ne féljen az újabb csalódástól. Gyakorolja inkább a vonzás törvényét: gondoljon sokszor arra, hogy van egy kedvese, aki szereti, megérti, és akit ő is nagyon boldoggá tehet. Tegye el jó mélyre a régi partnere, és az elérhetetlen sztárok fotóit, ezek ugyanis akadályozhatják a párkeresésben.

NYILAS (XI. 23.–XII. 21.) Csak a szépre emlékezik
Akár ön távozik, akár a másik fél, jól teszi, ha egyből a barátaihoz, rokonaihoz fordul, akik őszinte szavaikkal felébresztik a Csipkerózsika-álomból. Nem dédelgeti magában sokáig a múlt sérelmeit, rendszerint egy újabb, ismét csak átlagosnak nem mondható személybe szeret bele. Olyan partner mellett találhatja meg a helyét a világban, akire felnézhet. A múltból, a régi viszonyból idővel csak a szépre fog emlékezni.

BAK (XII. 22.–I. 20.): Nem zárja be a szívét
Egy-két legközelebbi barátjával a szakítás idején, és utána is nyíltan beszél a problémájáról. Ha döntenek a kapcsolat végéről, jó, ha minél előbb szétköltöznek, de nem kell minden szálat elszakítaniuk. A munkában továbbra is segíthetik egymást. Bár ennek a jegynek a szülöttei általában zárkózottak, a szakítás után mégsem zárják be a lelküket, így hamar megtalálják az igazit – azt az embert, aki tudja, mit akar, és azt is, hogy a kedvese mire vágyakozik.

VÍZÖNTŐ (I. 21.–II. 19.): Utólag bánja meg a válást
Sokszor utólag jön rá, hogy mégiscsak az expartnere volt az igazi. Ilyenkor, akármelyikük is hozta meg a döntést, a legjobb még egyszer őszintén megbeszélni a közös dolgaikat. Még annak is van esélye, hogy a régi hibákból tanulva új alapokra helyezzék a viszonyt, amely ezután teljesedhet ki. Ha viszont végleges a válás, úgy tudja rajta túltenni magát, ha használja különleges „kerítői” képességeit. Ez sokat segíthet felejtésben, és ön is hamar új partnerre találhat.

HALAK (II. 20.–III. 20.): Sokáig mentegeti a partnerét
Nehezen szakít, sokáig keres mentséget a partnere esetlegesen bántó viselkedésére, még akkor is, ha elhagyják. Pedig érdemes lenne gyorsabban döntenie, mert minél tovább marad ebben a helyzetben, annál később lesz újra szerelmes. A gyógyulást segíti, ha nem vonul el a világtól, nem válik passzívvá, hanem társaságba jár. A régi kapcsolat tapasztalatainak egy új viszonyban is nagy hasznát veheti, legalábbis, ha levonja a tanulságokat.

Fotó: Gettyimages