Divat

A legjobb sminktrükk a hőségben: szép bőr színezett krémekkel, erre való a CC és a BB krém

Mindenki szeretne egységes és ragyogó bőrt, de nyáron kevésbé viseljük el magunkon az alapozót. Erre is tökéletes megoldást nyújtanak a színezett arcápolók, amikkel akár a sminkelést is megúszhatjuk.

Az alapozó remek segítség, ha el akarjuk tüntetni az arcbőrünk egyenetlenségeit, vagyis a piros pöttyöket, barnás foltokat, sötét karikákat, de egyrészt nem szereti mindenki, másrészt, aki év közben szívesen használja, az is lehet, hogy a kánikulában könnyedebb érzésre vágyik. A jó hír, hogy létezik sokkal egyszerűbb és sok esetben gyorsabb megoldás is: a különböző színezett arcápolók, amik ideálisak azoknak is, akik nem gyakorlott sminkelők, vagy akik a vakáció, a szabadnapok idején nem akarnak bíbelődni a sminkeléssel.
Összegyűjtöttük, milyen típusai léteznek ezeknek a kozmetikumoknak, és hogyan érdemes alkalmazni őket.

BB krém a könnyed egységesítéshez

A BB a Beauty Balm vagy a Blemish Balm rövidítése, ami azt jelenti: szépítő balzsam vagy bőrhibákra való balzsam. Ez a termék hozta meg az alapozó helyett használható, színezett termékek népszerűségét. Olyan krémről van szó, amely hidratál, egységes színt ad a bőrnek, enyhe fedése van, emellett fényvédőt és ápoló összetevőket is tartalmaz. Különféle bőrtípusokra való változatokban kapható, és általában 2-3, világosabb és sötétebb árnyalatban.

Így használjuk: Akár a nappali hidratálót is kiválthatjuk vele (ilyenkor azért jó, ha előtte a kedvenc szérumunkból teszünk a bőrünkre). Egyszerűen kézzel, finoman simítva, kifelé irányuló mozdulatokkal vigyük be, ne körkörösen masszírozzuk. Ha extra egységesítésre van szükség, például a szem alatti karikáknál, tehetünk alá egy kevés korrektort.

CC krém az erősebb fedésért

A Colour Correct, vagyis a színkiegyenlítés rövidítéséből ered a termék neve. Kicsit erősebb fedést és több színkorrekciót nyújt, mint a BB krém, de még nem olyan erős a fedése, mint egy alapozónak, és könnyebb vele bánni. Hidratáló, antioxidáns, fényvédő összetevőket is tartalmaz, és persze színt adó, valamint fényvisszaverő pigmenteket. A fedése közepes, de akár erős is lehet, nagyon szépen egységesíti a bőrt anélkül, hogy maszkhatású lenne a végeredmény.

Így használjuk: Itt már jobban oda kell figyelni az árnyalat kiválasztására (általában többfélében kaphatók ezek a termékek, mint a BB krémek), mert ha mellényúlunk, az feltűnőbb lehet. Egyszerűen kézzel, de akár ecsettel is felvihetjük, ahogy nekünk kényelmes.

Színezett hidratáló az ápolásért és üdeségért

Azoknak való, akik tényleg csak nagyon enyhe egységesítésre, smink nélküli hatásra vágynak. Megszépíti a bőrt, finom ragyogást és enyhe színt ad neki, de nem tünteti el az egyenetlenségeket. Majdnem olyan, mint a BB krém, de annál még egy fokkal lágyabb és természetesebb, alig észrevehető hatást ad. A kiválasztásnál mindenképp vegyük figyelembe a bőrtípusunkat.

Így használjuk: Szinte ugyanúgy, ahogy a nappali hidratáló krémünket vinnénk fel, tisztítás után masszírozzuk vagy simítsuk bele a bőrbe.

Színezett fényvédő extrákkal kombinálva

A színezett termékek gyakran tartalmaznak fényvédő összetevőket, általában SPF20-SPF30 erősségben, de találhatunk ennél nagyobb faktorszámút is. Nyáron mindenképp magasabb védelemre van szükség, főleg, ha sokat tartózkodunk a napon. Strandra speciális, vízálló formulákat javaslunk, de hétköznapokra jó választás lehet egy színezett fényvédő. Ezek a termékek kombinálják a nappali arcápolók hidratáló, bőrvédő, esetleg anti-aging tulajdonságait széles spektrumú, magas fényvédelemmel, és nagyjából a BB krémekéhez hasonló erősségű fedéssel, egységesítéssel.

Így használjuk: A bőrünk típusától és aktuális igényétől függően felvihetjük nappali arcápoló után vagy helyett. Egyszerűen kézzel oszlassuk el, és ne spóroljunk a mennyiséggel, különben nem kapjuk meg az ígért fényvédő hatást. És ne felejtsük el, hogy napközben frissíteni kell a védelmet, akár egy újabb réteggel az eredetileg felvitt termékből, akár UV-szűrős arcpermettel.

5 nyári trükk a szép bőrért

✔ Ne feledkezzünk meg a bőséges folyadékfogyasztásról.

✔ Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, amikor csak lehet, együnk salátákat, és igyunk antioxidánsokban gazdag zöld teát vagy limonádét – cukor nélkül.

✔ Ne mulasszuk el az alapos esti arctisztítást.

✔ A hidratáló, nyugtató ápolás se maradjon el, még akkor se, ha úgy érezzük, a bőrünk zsírosabb, mint általában.

✔ A fényvédő arckrém mellett viseljünk kalapot, napszemüveget, hogy megóvjuk a bőrünket az erős napfény károsító, öregítő hatásától.

Fotó: adobestock