Egészség

Idd ezt reggel kávé helyett: csökken a vércukorszinted, és az agyad úgy pörög, mint egy számítógép

Ha nem tudsz normálisan működni a reggeli kávéd nélkül, viszont a szíved úgy kalapál, mintha maraton után lenne, itt az ideje, hogy egy egészségesebb, édesebb és teljesen koffeinmentes alternatívára válts.
kávét iszik kék bögréből egy nő reggel

Ha nem tudsz normálisan működni a reggeli kávéd nélkül, viszont a szíved úgy kalapál, mintha maraton után lenne, itt az ideje, hogy egy egészségesebb, édesebb és teljesen koffeinmentes alternatívára válts. Például kipróbálhatsz öt hozzávalót, amitől egészségesebb lesz a kávéd, vagy egy egészen más terméket is. A fügés „kávé” nem divathóbort, hanem egy okos módja annak, hogy enyhítsük a test terhelését és egyúttal energiával töltsük fel.

A hagyományos kávé ugyan beindíthatja a napot és az agyadat, de gyakran szapora szívveréssel, vércukorszint-ingadozással és dél körül kellemetlen energiacsökkenéssel jár a fogyasztása. A fügés „kávéitalnak” más hatása van. Kizárólag szárított fügéből készül, és természetes cukrokat (fruktózt és glükózt) tartalmaz, amelyek lassan szabadítják fel az energiát – hirtelen emelkedés és csökkenés nélkül. Természetes, ízletes és tápláló termék, amely testet és lelket egyaránt feltölt.

Miért rajonganak majd a fügekávéért a sejtjeid?

Ez a kávé összetételének érdeme. A természetes cukrok mellett számos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. A rost játssza itt a főszerepet, amiért a belek hálásak lesznek. Ezen kívül káliumot, magnéziumot, vasat, A-, K- és B6-vitamint is tartalmaz. És persze antioxidánsokat, amelyek küzdenek a szabad gyökök ellen és fenntartják a szervezet maximális teljesítményét. Ez a kávé egész napra energiát ad, javítja a koncentrációt és stabilizálja a vércukorszintet. És tudod, mi a legjobb? Egy gramm koffeint sem tartalmaz, így nem áll fenn a gyomorfájás vagy álmatlanság kockázata. Ez a kávé fokozatosan hat a szervezetre és javítja a közérzetet.

Ne félj az ízétől. A fügés kávénak nincs aszalt gyümölcs íze. Ez egy sima, enyhén karamellszerű ital lesz, amely remekül illik tejhez (beleértve a növényi alapúakat is), fahéjhoz és még kakaóhoz is. Fogyaszthatod, mint a sima kávét forrón, készíthetsz belőle hideg italt, vagy hozzáadhatod egy turmixhoz. A fügés kávé nem zsíros, így minden nap iható.

kávét iszik kék bögréből egy nő reggel

Így készíts otthon koffeinmentes fügekávét

Ha azt hiszed, hogy a recept bonyolult és nem tudsz megbirkózni vele, nagyon is tévedsz. Csak néhány lépés és kész is a reggeli italod:

  1. Vegyél mag nélküli szárított fügét (vagy távolítsd el a magokat, ha egészben vetted), vágd fel, és szárítsd meg még jobban (például sütőben 100°C-on egy-, maximum másfél órán át).
  2. Őröld finom porrá, mint a kávét.
  3. Önts 1-2 teáskanálnyit 200 ml forró vízbe. Hagyd ázni 5-7 percig.
  4. Szűrd le egy szűrőn, vagy kávé-/teafilteren és már kortyolhatod is a fügekávéd.

Igyál belőle minden reggel a szokásos kávéd helyett. Csökkenni fog a cukorszinted, és az agyad úgy fog működni, mint egy számítógép.

Kérsz ​​még egy lattét? Adj hozzá tejet vagy a kedvenc növényi alapú italodat. Ízesítheted kardamommal, vaníliával vagy gyömbérrel – az íze még érdekesebb lesz. Mit szólnál egy kis teszthez? Igyál fügés kávét egy hétig a sima kávé helyett. A tested hálás lesz érte, és már néhány nap után érezni fogod a különbséget. Koffein nélkül is tele leszel energiával. Csak ne feledd, hogy néhány nap múlva már lehet, hogy nem akarsz majd visszatérni a hagyományos kávéhoz.

Ez is érdekelhet

Forrás

Fotó: gettyimages

Címkék: