Egy fűszernövényről van szó, amely alapfűszere volt a magyar konyhának, ma mégis keveset használjuk. Pedig főzelékekbe és levesekbe is kerülhetne belőle több.
Egy értékes ételről van szó, amiből mindannyiunknak többet kellene fogyasztania, főleg azoknak, akiknek cukor-felszívódási panaszai vannak, mint az inzulinrezisztencia.
A modern életmód, a civilizációs táplálkozás óriási kihívások elé állítja az immunrendszerünket. Szakértők szerint az egészség megőrzéséhez nélkülözhetetlen a bélflóra...
Friss kutatások eredményei alapján létezik egy olyan illóolaj, amely csökkentheti a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát. De nem mindegy, hogy hogyan használjuk!
Az étkezés 40 éves kor felett egy kis finomhangolásra szorul, 50 év felett pedig lehet, hogy át is kell alakítani kissé. Segítünk, hogy miből kellene többet enned.
Érdemes megfogadni a hozzáértők tanácsát! Kis odafigyeléssel ugyanis 50 felett is egészségesek és fittek maradhatunk, ha elhagyunk néhány rossz szokást.
A zöldhályog, más néven glaukóma, egy súlyos szembetegség, amely maradandó látásvesztéshez vezethet. A megelőzés és a korai diagnózis kulcsfontosságú a sikeres kezeléshez.
Nemcsak a hosszú repülőutakra vállalkozók, hanem az íróasztal mellett dolgozók sincsenek teljesen biztonságban a trombózist illetően. Nézzük, ki tartozik bele a veszélyeztett...
„Az vagy, amit megeszel!” – tartja a mondás, amely akkor is nagyon igaz, ha szép, üde arcbőrre vágyunk. Gyorsan nézzünk szét a kamrában és a hűtőben, ugyanis ott rejtőznek...
Aki szereti a gyengéd módszereket a betegségek gyógyítására és megelőzésére, annak a teafaolaj igazi jolly joker. Rengeteg mindenre használható a takarítástól kezdve a...