Ezotéria

A kihulló fogak félelemre, az állatok nagy változásokra utalnak: ezt üzenik valójában az álmaink

Amit alvás közben látunk, az önmagunkról árul el fontos dolgokat. Ám a rébuszokban érkező információt meg kell fejteni. Ebben segítünk.

Nappali és éjszakai tudat
Az emberek általában azt élik meg valóságnak, ami a nappali tudat által, az érzékszervek segítségével érkezik hozzájuk. Pedig az álmok is a valóság részei. Egy kitágultabb tudatállapothoz juttatnak el minket, és sajátos, képi, szimbolikus nyelven üzennek. A nappali, éber, illetve az éjszakai tudatszint közötti párbeszédet úgy teremthetjük meg, ha gyakorlatias fogalmakra fordítjuk le az álombeli történéseket. Ezzel lehetővé válik az is, hogy kitörjünk a gondolkodásunk megszokott kereteiből, és újszerű módon vegyük szemügyre az életünket, a vágyainkat, az elakadásainkat.

Emlékezzünk rá!
Este készítsünk az ágyunk mellé papírt, tollat, és az elalvás előtti percekben mondjuk ki hangosan, hogy szeretnénk másnap reggel emlékezni az álmunkra. Amikor felébredtünk, ne pattanjunk ki azonnal az ágyból, hanem merengjünk egy kicsit. Így bevillan majd egy-egy kép, szó, szín, és ezek segítségével visszahozható az egész történet. Ha sietnünk kell, akkor legalább a kulcsszavait, a legfontosabb részleteit (például barátnőm, zöld kabát, tengerpart) írjuk le, hogy a napi teendők ki ne töröljék az emlékezetünkből, amit láttunk. Amikor tudunk egy kis időt szakítani, jegyezzük le, ami csak az eszünkbe jut. Az is lehet, hogy néhány részletet könnyebb rajzban kifejezni, ezt is választhatjuk.

Feldolgoznak és jósolnak
A legtöbb álmunk az úgynevezett újrajátszó kategóriába tartozik: még egyszer elénk sodorja, lefuttatja a velünk történteket, és segít azokat feldolgozni. A nagy álmokban viszont fontos beavatást, tanítást, üzenetet kapunk a túlvilágtól magunkról vagy a világról. Ezek általában erőteljesen megmaradnak bennünk, még évek múltán is fel tudjuk őket idézni. Ha egy jósló képben látott esemény később megtörténik, azonnal tudjuk, hogy korábban már ráéreztünk. Jelentős eseményt, megpróbáltatásokat vagy akár szerencsét is előre jelezhetnek, de önismereti tükröt is tarthatnak elénk vagy a kapcsolataink elé. Sőt, megeshet, hogy az emberiség, az univerzum sorsa szempontjából lényeges történéseket mutatnak meg.

Így derülhet ki az értelme

√ Higgyünk benne, hogy minden álomnak van valamilyen üzenete, és segíthet az életben felmerülő problémáink megoldásában.

√ Figyeljük a mindennapjaink és az éjszaka látott képek közötti összefüggéseket: milyen események hatottak ránk, milyen gondolatok törtek elő?

√ Írjunk, rajzoljunk álomnaplót. Az álomkép ugyanis elszáll, vagy esetleg hiányosan, hibásan marad meg. Amit viszont leírtunk, lerajzoltunk, azt később is fellapozhatjuk.

√ Az álmunk tartalmaival, jelképeivel való belső beszélgetést addig érdemes folyatni, amíg el nem jutunk a felismerés élményéhez.

A leggyakoribb álomképek

  • Állat: Nagy változások előtt állunk. Ha elfutunk előle, lehet, hogy egyedül nem tudunk megküzdeni a helyzettel. Ha megöljük, akkor felülkerekedünk az életünkben lévő krízisen. Ha pórázon vezetjük, meglovagoljuk, akkor hatást gyakorolhatunk a környezetünkre, még az is lehet, hogy valaki önként tolja a szekerünket.
  • Eltévedés: A problémánkból nem látjuk a kivezető utat, ne szégyelljünk segítséget kérni.
    Fog, testrészek: Az erőnkkel áll kapcsolatban. Arra utal, hogy meg tudjuk emészteni, ami velünk történik, és jó érzékünk van hozzá, hogy elvegyük, amiről úgy gondoljuk, hogy jár nekünk.
  • Kihulló fogak: Szorongás mások véleményétől, és attól, hogy vajon meg tudunk-e birkózni az élet dolgaival. Utalhat az öregedéstől vagy a haláltól való félelemre, és akkor is gyakori, amikor új életszakaszba lépünk.
  • Költözés: Elégedetlenek vagyunk a jelenlegi körülményeinkkel, ezért változtatnunk kell. Ha eddig nyugtalanok voltunk valami vagy valaki miatt, akkor ebben is olyan átalakulás következhet be, amely miatt az életünket végre kerek egésznek érezhetjük majd. Ha megoldást keresünk egy problémára, most megtalálhatjuk.
  • Lépcső: Eljött a pillanat, amikor nagyobb erőkifejtésre lenne szükség a továbblépéshez. Lehet, hogy olyan élethelyzetben vagyunk, amelyet eddig nem tudtunk megoldani. Bátorság: lépjük meg azt, amitől eddig féltünk!
  • Meztelenség: Lelkileg sérülékeny időszakot élünk, amikor olyan dolgokat is a szívünkre veszünk, amelyeket korábban észre sem vettünk. Arra is utalhat, hogy nem mind arany, ami fénylik: nyitva kell tartani a szemünket és a fülünket, így elkerülhetjük a csalódást. Különösen igaz ez, ha most hozott össze bennünket valakivel a sors.
  • Üldözés, menekülés: A rémálmok egyik jellegzetes eleme. Félelmet jelezhet: van a közvetlen környezetünkben valaki, akitől szorongunk. Lehet, hogy a békesség kedvéért magunkban tartjuk mindazt, amit ki kellene mondani. Szexuális életünkben is problémák adódhatnak, ne söpörjük őket a szőnyeg alá, mert a kapcsolatunk elindulhat a lejtőn.
  • Repülés: Szilárdan, két lábbal állunk a valóság talaján. A megérzéseink azonban tökéletesen működnek, támaszkodjunk olykor erősebben rájuk, hogy elkerüljük a nagyobb bajokat, vagy előnyös helyzetbe jussunk.
  • Utazás: Annak ellenére, hogy a jelenlegi helyzetben jól érezzük magunkat, mégis vágyakozunk a változásra, de nem merjük megtenni az első lépést. Azt várjuk, hogy a sors hozzon olyan helyzetbe, amikor búcsút inthetünk a régi dolgoknak. Az álom arra figyelmeztet, hogy nekünk kell kezdeményeznünk.
  • Zuhanás, mélység: Az egzisztenciális fenyegetettség kirántotta a lábunk alól a talajt, vagy trau­ma, érzelmi sokk ért bennünket. Elveszítettük az irányt, a kapcsolatot önmagunkkal. Nem tudjuk, kik vagyunk, honnan jöttünk, hova tartunk. Beszéljünk erről egy olyan személlyel, akinek a véleménye fontos nekünk.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete