Ezotéria

Hullócsillagok: ne számolja, mert olyan lesz a szeme, mint a halnak – csillagos babonák

A hulló csillagok mindig is különleges helyet foglaltak el az emberek képzeletvilágában. Hiedelmek, varázslatok kötődnek az égbolt feltűnő, majd eltűnő csodáival kapcsolatban.

2024-ben augusztus 10 és 13 között lehet látni a legtöbb hullócsillagot a tiszta nyári égbolton.

Az égbolt pislákoló fényei, a csillagképek mindig is foglalkoztatták az embereket, hiszen gondoljunk csak bele, hogy az asztrológia is a bolygók állásából, a csillagképekből von le következtetéseket az emberi személyiséggel és sorssal kapcsolatban. Úgy gondolják, a csillagok erős hatással vannak ránk; Mexikóban például azt mondják, nem szabad számolni a csillagokat, mert akkor olyan szemünk lesz, mint a halnak, míg más vidékeken a számlálónak tyúkszem nő a lábán.

Mindenkinek van egy csillaga

Augusztus a hulló csillagok időszaka, ilyenkor – főleg, mivel az idő is jó – sokan hevernek ki plédre a kertben, hogy meglessenek egy hullócsillagot, és kívánjanak. Ehhez a különleges jelenséghez azonban még sok-sok hiedelem kötődik. Melitta lélekgyógyász összegyűjtötte a legérdekesebbeket a Meglepetés olvasóinak.

A legismertebb babona a hullócsillagokkal kapcsolatban valóban az, hogy aki lát egyet, és kíván valamit, annak valóra válik a vágya – mondja Melitta. – Fontos, hogy az óhajának szívből jövőnek, reálisnak kell lennie, és titokban kell tartani, amíg valóra válik.

Azt is sokhelyütt hiszik, hogy mindenkinek van egy csillaga az égen, és ha lehullik egy közülük, akkor valakinek véget ért a földi pályafutása.

Kis-Ázsiában a pontos időpontot is meg tudják mondani: az ott élők szerint 40 napja van még evilági dolgait elrendezni annak, akinek lehullik a csillaga. A litvánok úgy tartják, hogy minden újszülött életének fonala egy csillaghoz van kötve, és amikor eljön élete vége, kettészakítja a fonalat, és magával rántja a csillagot.

A skandinávok szerint a meteorok lázadó csillagok. Réges-régen ugyanis ők szabadon kalandozhattak az égen, ám az istenek úgy döntöttek, legyen állandó helyük. Vannak azonban közöttük, akik ezt nem fogadták el, és éjjelente ők továbbszáguldoznak korlátozás nélkül.

Szerelmesek csillaga

Melitta a friss házasok,új szerelmesek számára is talált egy varázslatot a régi kódexekben.

„A szerelmesek az egyik első estén, amikor együtt sétálnak, nézzenek fel az égboltra, és válasszanak ki maguknak egy-egy csillagot. Fontos, hogy szép erős fényük legyen, ugyanis ezek fogják jelképezni a köztünk lévő erős köteléket. Ha azt vesszük észre, hogy már nem olyan fényesen ragyog, nem kell megijednünk. Ez nem a kapcsolat végét jelenti, csupán csak azt, hogy jobban oda kell figyelnünk egymásra.”

»Ragyogj csillagom…«

Aki még nem találta meg a társát, de szeretne végre boldogságra találni, az kérhet a csillagoktól szerelmet. Egy normál méretű írólapra ceruzával írjuk le szerelmi kívánságunkat – javasolja Melitta. – Azért ceruzával, mert az fából van, természetes anyag. Először mondjuk el a következő mondatot: „Nyitott vagyok, készen állok lelkem és testem párjának fogadására”, majd következzen az alábbi varázsige.

„Ragyogj csillagom fényesen az égen, itt a Földön mutasd meg páromat nékem. Árkon-bokron át vezess oda hozzá, Tudja, hogy én kellek neki, mikor meglát.”

Miután a vers végére értünk, hajtogassuk össze a papírt, és rejtsük el valahol a természetben; avar alá, bokorba, fa odvába. A lényeg, hogy szabadban legyen, hiszen így a csillagunk teheti a dolgát. Ragyogó fényével segít, hogy álmaink valóra váljanak.

fotó: pexels