Ezotéria

Igaz történet: „Szembeállt velem a halott fiam, és annyit mondott: te vagy a következő”

Olvasónk egy balesetben vesztette el a fiát, utána megmagyarázhatatlan események indultak el a családban.

Nagyon örülök az álomfejtésnek, remélem én is megkapom a választ az álmomról. Szeptemberben, balesetben elvesztettem a 23 éves fiamat. Az álom nagyon rövid volt: egy szórakozóhelyen voltunk, egy pultnál álltunk, ő szépen ki volt öltözve, és szembeállt velem, és csak annyit mondott: „te vagy a következő”. Ezután rögtön felébredtem, és félelem fogott el. Sajnos, azóta nem álmodtam vele. A barátnője is álmodott vele, de az is nagyon rövid volt, tőle azt kérdezte: „anyáék hogy vannak?”. De ő sem tudott válaszolni, mert rögtön felébredt. Barátjának, Csabinak álmában pedig azt mondta, hogy „mindent tudok rólatok”. Még történt egy furcsa dolog nálunk; a temetés után 2 héttel éjszaka a fürdő-szobában a zuhanykabin egyik üvegfala összetört, tiszta márványos lett az egész, csak egy nagy csattanást hallottunk. Nem tudom, hogy erre van-e valami magyarázat. Nagyon szépen megköszönnénk, ha kapnánk választ vagy magyarázatot – írta korábban egy aggódó olvasónk.

Az álomról…

Az álmok, főként azok, melyek közeli hozzátartozónk halála után jelentkeznek, a lelki megnyugvásunkat próbálják segíteni. Ezek is támogatják azt a rendkívül nehéz folyamatot, hogy feldolgozzuk, megértsük és elfogadjuk szerettünk halálát. Ilyenkor ő többször megjelenik álmunkban, beszélgetünk vele. Ezeken az éjszakákon olyan, mintha még mindig velünk volna. Ebben az esetben az is természetes, hogy azoknál is előfordulnak az ilyen álmok, akik szintén közel álltak hozzá, a barátoknál, a szerelmi partnernél.

Az álomfejtők magyarázata azonban ennél valamivel továbbmegy, mivel itt figyelembe veszik a spirituális és a tudatalatti üzeneteket is. Figyelembe véve az utána következő eseményeket, az önök álmában a kollektív tudatalatti mellett elhunyt fia energiája is közrejátszhatott. Mikor egy közös szerettünk hal meg, az természetes, hogy mindegyikünk álmában megjelenik, az azonban már nem gyakori, hogy szinte ugyanolyan vagy összefüggő üzeneteket közvetít. Az édesanya álmában megjelenik a félem. Ez az érzés ebben az esetben azt jelzi, hogy még nem tud megbirkózni ezzel az új élethelyzettel, a gyásszal, bizonytalan az elkövetkező időkkel. Emellett azt is mutatja, hogy fél a haláltól,
viszont egyben kívánja is azt.

A „te vagy a következő” mondat elhuny fiától nem azt jelenti, hogy most ön fog meghalni, hanem azt a feldolgozatlan érzést, amit ezzel kapcsolatban érez. Még nem tudja eldönteni, mire vágyik jobban: utána menni, avagy a lelki megnyugvás, a gyász feldolgozása jelentené a kiutat ebből a kilátástalannak tűnő helyzetből. De a fiát szerető emberek tudatalattija összekapcsolódik, és összeköt a gyászban is, és üzenetet is küld. Ezért is jelent meg fia barátnőjénél és barátjánál is az elhunyt, és hozott újabb útmutatót önnek. A lánynál az aggódás jelenik meg, ami azt üzeni, meg kell küzdenie ezzel a nehéz helyzettel, de egyben idővel fel is kell dolgoznia azt, hogy tovább élhesse az életét. A fiúnál a kontroll mutatkozik, ami azt jelzi, hogy bármennyire is elmerül a bánatban, figyelnie kell magára annyira, hogy tudja, fia azt várja el öntől, hogy tovább élje az életét a lehető legjobb lelki állapotban. És ha hihetünk a spirituális erőknek és a lélek maradandó energiájában, úgy abban is biztosak lehetünk, hogy fia figyelemmel kíséri, óvja önt, még a túlvilágról is.

Fotó: pexels