Divat Ezotéria

A Bika rajongja a virágmintát, a Bak klasszikusan elegáns: ezt viselje a divathoroszkópja szerint

Ha elégedetlenek vagyunk a külsőnkkel, vagy ha összevissza vásárolunk, és nem tudjuk mi illik hozzánk, hívjuk segítségül a csillagokat, amikben stílusunk is meg van írva.

Horoszkóp ihlette divattanácsok

Egyéni születési képletünkben ott rejlik a hozzánk leginkább illő öltözködési és sminkelési stílus, ami még inkább kiemeli személyiségünk lényeges vonásait.

„Az Asztrostyle a teljes horoszkópot figyelembe veszi, annak minden elemét megvizsgálja (fényszögeket, házakat, a bolygók személyes elhelyezkedését stb.), valamint a testalkatot és színtípusunkat is megfigyeli a legmegfelelőbb stílus kialakításához. Mivel nincsenek tiszta típusok, érdemes szakemberhez fordulni egy igazán személyre szabott tanácsadásért. Ennek ellenére jó kiindulási pont az állatöv tizenkét jegye, a Nap-jegyünk vagy az aszcendensünk, melyek alapján máris céltudatosabbak lehetünk megjelenésünk kiválasztásában” – meséli Botyánszky Szilvia
személyi stylist, asztrológus.

Kos:
Energikus, szenvedélyes adottságainkat a fiatalos, színes és dinamikus formák és szabásvonalak hangsúlyozzák. Nyugodtan hordjunk farmer-, bőr- vagy lakkanyagokat és fémes csillogású, nagyméretű ékszereket.

  • Smink: Jó választás az erőteljesebb füstös smink, fekete vagy sötét színekkel és metálfényű szemhéjpúderrel elkészítve. Ha ajkainkat hangsúlyoznánk, piros, vörös vagy tüzes narancssárga rúzst válasszunk.

Bika:
Biztonságot kedvelő, higgadt, odaadó és türelmes földjegyünkhöz jól illenek a barna, terrakotta-, zöld vagy korallszínek. Válasszunk nőies, de mégis kényelmes ruhákat, természetes alapanyagokból, virágmintákkal és feltűnő kiegészítőkkel.

  • Smink: A szem vagy a száj lehet kicsit kifejezőbb, mégis bájos. Készítsünk harmonikus sminket, nyugodtságot sugárzó natúr színekkel. Szánkat emeljük ki üde barackos vagy rózsaszínes, színezett szájápolóval.

Ikrek:
Sokoldalú, intellektuális és fiatalos személyiségünkhöz a mozgékonyságunkat nem akadályozó, kényelmes farmert, ingruhát, miniszoknyát és laza nadrágokat hordjunk visszafogottabb kiegészítőkkel.

  • Smink: A gyorsan elkészíthető, üde smink a legjobb választás. Használjunk világos árnyalatokat: sárga, világosszürke, levegős színek, fehér, zöld, ezüst, égszínkék. Szánkra áttetsző fénykerüljön.

Rák:
Mély érzésű, odaadó és intuitív alkatunkhoz a romantikus és a nosztalgikus, régies stílus is közel áll. A sejtelmesen áttetsző anyagok, a test vonalát követő, kifinomult és nagyon nőies darabok passzolnak hozzánk leginkább, kiegészítőkkel (pl. igazgyöngy).

  • Smink: Lágy, harmonikus, rózsaszín
    és pasztell árnyalatokat válasszunk, vagy ha öltözékünkhöz illik, próbáljuk ki a retro sminkeket. Kerekebb arcnál jól jön
    az árnyékolással végzett csontosítás.

Oroszlán:
Vonzerőnket és kreativitásunkat hangsúlyozzuk vagány stílussal. Jól passzolnak hozzánk az exkluzív és minőségi ruhák, a csillogás és a luxus. Különleges mintájú és anyagú holmikat, feltűnő kiegészítőket, bőrcuccokat, vad vagy rockos stílust is választhatunk.

  • Smink: Legyen kifejező, csábító vagy akár vadabb, arany és barna. Használjuk a legújabb sminktrendeket, vagy fekete tussal készítsünk feltűnő cicaszemeket.

Szűz:
Gyakorlatias, pedáns és intelligens adottságaink miatt fontosak a részletek. A kényelmes, letisztult, praktikus, szolid stílus illik hozzánk, amelyben minden a helyén van. A kötött holmik, a nadrágkosztüm és az igényes, mégis visszafogott kiegészítők passzolnak hozzánk.

  • Smink: Válasszunk egyszerűbb, visszafogott sminket a földszínek halványabb árnyalataival (pl. szürke, bézs). Orcáinkat és dekoltázsunkat hangsúlyozzuk fényes púderrel.

Mérleg:
Elbűvölő kisugárzásunk és békés természetünk miatt az öltözködésben is törekedjünk a harmóniára. Nőies, kifinomult ruhákat válasszunk, például selyemből. A derékban kötős darabok, a test vonalát követő fazonok és a magas sarkú cipők igazán jól fognak állni.

  • Smink: Készítsünk harmonikus és szépen kidolgozott sminket olyan nyugodt színekkel, mint a bézs, rózsaszín, világoskék, füstszürke és szürkéskék.

Skorpió:
Szenvedélyes, energikus, lobbanékony és intuitív lényünkhöz a titokzatos, különleges stílus áll legjobban. Hordjunk egyedi tervezésű, fekete, szűk, sokat sejtető, érzéki és szexi holmikat vagy akár élénk színű, mélyen dekoltált darabokat.

  • Smink: Fessünk erőteljes, igéző, macskás szemeket lilával, méregzölddel vagy feketével, vagy emeljük ki ajkainkat csókálló gránátvörös rúzzsal.

Nyilas:
Derűs, szabadságszerető személyiségünkhöz a természetes stílus, illetve az utazást vagy a távoli tájakat, idegen kultúrákat idéző holmik illenek legjobban. Tegyük izgalmasabbá megjelenésünket keleti motívumokkal, szafari stílussal, nagy mintákkal vagy szőrmével és növénymintákkal.

  • Smink: A természetes és egyszerűen elkészíthető smink a legjobb választás. Inkább szemeinket hangsúlyozzuk földszínekkel, zölddel vagy kékkel, és részesítsük előnyben a natúrkozmetikumokat.

Bak:
Megfontolt, gyakorlatias vonásainkat a konzervatív, klasszikusan elegáns, visszafogott, de minőségi ruhák fejezik ki leginkább. A sötét színű, egyenes vonalú szoknyák és nadrágok, a kiskosztüm, az elegáns blúzok, ceruzaszoknyák illenek hozzánk.

  • Smink: Sminkünk legyen időtálló, harmonikus és visszafogott, a szemeink hangsúlyozásával. Az arc keményebb vonásait lágyítsuk árnyékolással és halvány, pasztell arcpirosítóval.

Vízöntő:
Eredetiségünket, függetlenségünket és ötletességünket kirívó, különleges stílussal mutathatjuk meg, amely kissé bolondos és szokatlan. Az aszimmetria, az extravagáns formák, a nagy minták és a különleges kiegészítők passzolnak hozzánk.

  • Smink: Hordjunk fiatalos és színes sminket, de ne essünk túlzásokba. Szemeinket hangsúlyozhatjuk fémes színekkel, például világos kékes-zölddel, vagy jégkékkel.

Halak:
Kedves, érzékeny és fantáziadús jegyünkhöz a romantikus, elvarázsolt, meseszerű stílus illik. Művészlelkünket az elmosódott színek, az etno minták, a kézzel készített ékszerek, valamint a könnyű és hullámzó anyagok töltik el megelégedéssel. Viseljünk apró mintákat és visszafogott árnyalatokat.

  • Smink: Használjunk finom, halvány színeket (pl. rózsaszín, vízszínek, világos lila), melyeket lágyan satírozzunk el. Ajkaink lehetnek hangsúlyosabbak is egy-egy teltebb szín segítségével (pl. pink, korall).

Fotó: pexels