Ezotéria

A karma nem gonosz és nem türelmetlen: honnan tudjuk, mi a dolgunk ebben az életben?

Az életünk minden történését a karma törvényei irányítják. De tényleg az előző életünkből hozzuk ledolgozandó feladatainkat?

Megérkezik a válasz

Gál Judit asztrológus horoszkópok elemzésével és reinkarnációs utaztatásokkal közel 2000 sorsot tanulmányozott. Ennek ellenére azt mondja, nem meri biztonsággal kijelenteni, hogy előző életekből hozzuk ezeket a képeket, tapasztalatokat, vagy valójában párhuzamos életeket is élhetünk egyszerre.

„A legtöbb esetben nem kell várnunk egy
következő életig, hogy egy-egy tettünkre megérkezzen a válasz – mondja Gál Judit. – Természetesen, ez a felelet olykor
nagyon látványos, máskor nem annyira.”

Az asztrológus szerint nem minden tettünkről jelenthető ki egyértelműen, hogy jó vagy rossz. Ha például valaki kap tőlünk egy kemény kritikát, lehet, hogy rosszulesik neki, de az is előfordulhat, hogy ez lendíti az életét egy jobb irányba. Ugyanakkor az is megtörténhet, hogyha nem merjük elmondani a véleményünket, éppen a saját karmánknak teszünk rosszat.

A családnak közös karmája van

A horoszkópokban sok minden árulkodik a karmánkról; az egyik ilyen fontos elem a Holdcsomópont. Az életünkbe mindig komoly hozadékkal lépünk. Hívhatjuk genetikának, kollektív tudattalannak vagy előző életnek. A horoszkóp ennek a lenyomata.

„A léleknek van egy vezérfonala, ezért nem igaz, hogy mindenki volt uralkodó és szolga is. Az egyes életekben a szálak azonos gyökerűek, tehát tanító, harcos vagy éppen védelmező szerepben jövünk.”

Ráadásul nemcsak egyéni karma létezik, lehet egy csoportnak is karmája. Ennek egyik legkülönlegesebb formája a család, hiszen a családtagok közös karmája jól látható a horoszkópokban és a reinkarnációs utazásokból is megmutatkozik.

Életünk jelenlegi szereplőivel éltünk már azonos síkon, de akár teljesen más viszonyokban. A kapcsolataink közül mindegyik összhangban van egymással. A leghangsúlyosabb karmikus találkozások a szerelem és a szülő-gyermek felállásban megélt kapcsolatok, de egész életre kiható élmény lehet egyetlen, rövid összekapcsolódás is.”

Karmaasztrológia valójában nem létezik a szakértő szerint, ugyanis az egész asztrológia és az egyes ember horoszkópja is a karmáról szól. A karma azt jelenti: tett, és ez a vezérfonál az, ami közös szinte minden keleti filozófiában, vallásban. Hogy a cselekedeteinknek, sőt, a gondolatainknak is következménye van.

Jeleket kapunk

„A karma nem gonosz és nem türelmetlen. Soha nem büntetés, még ha annak is érezhetjük. Viszont számos eszköze van, amivel felhívhatja a figyelmünket a feladatainkra. A két legérzékenyebb a párkapcsolat és a betegség. Mindkettőben át tudunk élni olyan fájdalmat, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.”

A legkomolyabb karmikus feladatot azok kapják, akiknek veleszületett betegségük van, illetve akiknek beteg a gyerekük. Ilyenkor az egész környezet kap jelet, hiszen egy ilyen súlyos probléma mindenkihez szól.

A karma fokozatosan erősbödő jeleket küld, mielőtt az orrunkra csap. Az életünk tele van jelekkel. Ha ezekre van szemünk, jobban eligazodhatunk az élet útvesztőjében.”

Figyelmeztető üzenetek

✔ provokált üzenetek (jós, asztrológus, tanácsadóeszköz stb. által)

✔ ösztön, ráérzés, álmok

✔ ciklikusan ismétlődő jelenségek (például egy dátum kiemelt szerepe az életünkben)

✔ szimbolikus üzenethordozók (például egy adott állat megjelenése)

✔ betegségek

✔ veszteségek, nyeremények

✔ kegyelmi állapot

 

fotó: shutterstock