Ezotéria

Viszlát, karma! Így léphet ki az évezredek óta tartó táncból és kerülhet egy magasabb szintre

Már van lehetőségünk, hogy ne a karma köreit fussuk, hanem tudatosan kilépjünk ebből az évezredeken át tartó táncból. Ám ehhez hátra kell hagynunk a félelmeinket!

2012. december 21-ét feszült figyelemmel várta az emberiség, és főleg azok, akik spirituálisan gondolkodnak. Ezen a napon ugyanis véget ért a maja naptár legnagyobb ciklusa, és a vészmadarak világvégét, a Föld sötétbe borulását, szörnyű katasztrófákat jósoltak. Szerencsére, ezek nem következtek be, ám a karma kérdésében mindenképpen új időszámítás kezdődött.

Kiléphetünk a körforgásból

A karma törvényében az emberek élete ok-okozati összefüggések alapján működik. Ha valamit tettünk egy egykori életünkben vagy akár a mostaniban, annak következményeit mindig viselnünk kell. Ez legalábbis az emberiség nagy részénél a múlt év decemberéig így volt.

„A karma törvénye ugyan irányt mutat, de nagyon korlátozott módszer – mondja Kiss Balázs Kunó spirituális tanító, író. – Hiszen nem ad a tudat számára lehetőséget a kilépésre, vagy csak nagyon korlátozottan. Ez azonban tavaly, december 21-én megváltozott; egy új energia, egy új korszak indult el, ami a kezünkbe adja a döntést, hogy elengedjük a karmát, és a szabadság léphessen a helyébe. A karma törvénye által azonban fontos lépéseket tettünk meg efelé, hiszen a tudatnak meg kellett tennie azokat a köröket, amellyel most dönthet másképpen.”

Vár egy angyali család

A karma törvénye szerinti életnek vagy a szabad döntésnek tipikus példája a család kiválasztása. Ugyanis a karma alapján legtöbbször ugyanabba a családba születünk, bár más szerepekben.
„Ebben az esetben nem kell a biztonságos, megszokott utakról letérni, bár könnyen lehet, hogy ezek a kijárt ösvények fájdalmasak, tele vannak harccal és problémákkal. A lélek mégis hajlamos ragaszkodni ezekhez, minthogy úgy döntsön, hogy kilép ebből az energiából, és elengedi a karmáját. Pedig erre is van lehetőségünk, bár a nagy többség inkább benne ragad a megszokott körökben.”

A test halála után ugyanis a lélek még pontosan tudja, milyen élményeket, benyomásokat szerzett a legutóbbi élete során. Ezeket szeretné átírni, és ezért sietve újra leszületik. Az új életben viszont az előző élet tudatosságát elfelejti, és ismét újra futja a köreit ugyanazokkal az emberekkel.

„Az emberek körülbelül 5-10%-a azonban képes arra, hogy a megszokott, jól ismert család helyett szabad akaratából az angyali, spirituális családjába szülessen le. A kettő között az a nagy különbség, hogy az angyali családban szinte nincsenek drámák, feszültségek, hiszen nem cipeli senki a karmája csomagját, ugyanakkor van lehetőség a fejlődésre, hiszen meg kell hoznunk a döntéseinket, csak éppen nem a karmánk, hanem a szabad akaratunk határozza meg ezeket.”

Fotó: fotolia

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete