Ezotéria

Megszenvedi az egyedüllétet a Vízöntő: ezek a betegségek fenyegetik a leginkább

A legtöbb Vízöntő hangulatember, akit nehéz követnie a környezetének. Gyenge pontja az idegrendszere, amely szinte állandó terhelés alatt áll.

A vízöntő (január 20. – február 19.) Mire figyeljen?

A Vízöntőnek csak a nevében van Víz, valójában a Levegő-elemhez tartozik. A Levegő az az energia, amelyet a jógik pránának neveznek, és amely a levegővétellel az élethez nélkülözhetetlen erőforrást adja. Ez a helyváltoztatásban, az állandó áramlásban nyilvánul meg, amely minden Vízöntő lételeme. A zodiákus csillagjegyei közül ő a legszabadabb, és a változó körülményekhez is a legjobban alkalmazkodik. Éppen ezért egészségének megőrzésében sem akadályozzák a változások.

Az egyedüllétet és a monoton hétköznapokat azonban kerülnie kell, különösen télen, mert melankolikus hangulatba kerülhet. A legtöbb Vízöntő hangulatember, akit nehéz követnie a környezetének. A Vízöntő gyenge pontja az idegrendszere, amely szinte állandó terhelés alatt áll.

Vérkeringési zavarok, ingadozó vérnyomás, szédüléses állapotok fordulhatnak elő náluk. Az asztrológiai medicina az comb alsó területét és a hasnyálmirigyet sorolja ehhez a csillagjegyhez. Visszeres láb, görcsök, ájulások, hirtelen rosszullétek, a hasnyálmirigy gyulladásai, de a pajzs-mirigy zavarai is gyakoribbak.

Tanácsok

A meditációt és a jógát a nyugtalan Levegő-alkatnak találták ki. A stresszleépítő technikával egyúttal könnyű testmozgást is végez, amely a keringési zavarokat gyógyítja. A Vízöntő kiváló terápiája az alvás, ami a kimerültség állapotaiban a legteljesebb kikapcsolódást nyújtja számára. Minden idegrendszert harmonizáló terápia kedvező, a gyógynövényteáktól az aromaterápiától a fényterápiáig és a hipnózisig. Az orbáncfű, a citromfű és a kamillatea nyugtató hatást fejtenek ki. A Kneipp-kúra váltófürdői, zuhanyai, a hideg-meleg lábfürdő, a szauna és a testmasszázs a vérkeringés felpezsdítését szolgálják. Az úszás minden keringési betegnek ajánlott.

A fokhagymakúra, a szőlő, az áfonya és a szeder fogyasztása az érrendszerre jótékony hatású, ezért a Vízöntőnek ezeket érdemes beépítenie az étrendjébe. Kis mennyiségű vörösbor fogyasztása az érbetegeknek kifejezetten előnyös.

Fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete