Ezotéria

Csillagjegyek diétája: a Halak óvatosan bánjon a sóval, az Ikrek kerülje az édességet

Az, hogy milyen jegyben születtünk, nagyban befolyásolja, milyen ételeket szeretünk, és melyeket kellene messzire elkerülnünk. Még a diétában is segíthet, ha tisztában vagyunk csillagjegyünk menüjével.

Kos (III. 21.–IV. 20.)
Önfejű, az étkezésben is. Tudja, hogy már nem kellene azt az egy falatot megennie, de még lenyeli. Főleg gyerekként lehet habzsolós, viszont akkor le is mozogja a pluszkalóriákat. Hús nélkül számára egy fogás sem elképzelhető. Szereti a szabadtéri sütögetést, a grillételeket.

tipp: A magok és a hüvelyesek segítenek, hogy izomzata jó állapotban legyen.

Bika (IV. 21.–V. 20.)
A legnagyobb ínyenc a jegyek közül, ezért ha nem mozog eleget, vagy nem képes határt szabni az élvezeteknek, hamar meggyűlhet a baja a pluszkilókkal. Általában a konyhában is ügyesen mozog, és remek vendéglátó. Az édes életet és az édes ízeket szereti a legjobban. Lassan és élvezettel eszik.

tipp: Laktató vacsora helyett legyen a reggeli energiadús.

Ikrek (V. 21.–VI. 21.)
Minden ételt megszagol, ezt ne vegyük tőle sértésnek, egyszerűen az illatát is élvezni szeretné a fogásnak. Szeret különleges ételeket is kipróbálni, emiatt előfordulhatnak gyomorproblémák. A vörös húsok nem állnak közel az ízlésükhöz, inkább halat, baromfit esznek. Zöldséget, gyümölcsöt minden nap fogyaszt.

tipp: Kerülje a fehér kenyeret és az édességeket.

Rák (VI. 22.–VII. 22.)
Elsőrangú szakácsok, imádják finom falatokkal kényeztetni szeretteiket. Persze, azért nemcsak elkészíteni szereti az ételeket, de enni is, ezért vigyáznia kell a kalóriákkal. Különösen a házi süteményekért rajong, de ha teheti, a tenger gyümölcseit is megkóstolja. Ha diétáznia kell, figyelje a hold járását. Növő holdnál kerülje a hizlaló ételeket.

tipp: Naponta ötször egyen kevesebbet.

Oroszlán (VII. 23.–VIII. 23.)
Gondosan megválogatja, mit eszik. Csak ritkán engedélyez magának nagyobb lakomát, egyébként odafigyel, mi került a tányérjára. A gyorsétkezdéket, kifőzdéket nem neki találták ki, hiszen megadja a módját az étkezésnek. Rajong a kerti sütögetésért és a szép piknikkosarakért.

tipp: A reggeli legyen a nap fénypontja.

Szűz (VIII. 24.–IX. 23.)
Tisztában van minden étel kalória- és ásványianyag-tartalmával. Nem eszik meg semmi olyat, ami nem egészséges, és nem vágyik ételcsodákra. A sütemények nem az ő asztala, sokkal inkább a nyers zöldségek, a bio alapanyagok. Ha időnként mégis enged a csábításnak, őrült diétázásba kezd.

tipp: Gyógyteákkal támogassa bélflórája egészségét.

Mérleg (IX. 24.–X. 23.)
Mint az élet minden területén, a Mérlegnek az étkezésben is fontos az esztétikum és a minőség. Mivel mindig megadják a módját az evésnek, inkább kihagynak egy főétkezést, viszont ha éhesen ülnek asztalhoz, könnyen túlehetik magukat. Lassan, megfontoltan esznek.

tipp: A reggelt indítsa ízletes müzlikeverékkel.

Skorpió (X. 24.–XI. 22.)
Szeretik a fűszeres, keleti ételeket, a legcsípősebb csilipaprikák is lecsúsznak a torkukon. Inkább a fanyar, erős ízek állnak közel hozzájuk, mint az édesek, ezért süteményt csak ünnepnapokon esznek. Ha valamilyen ételre rákapnak, hajlamosak hetekig azt enni.

tipp: Ügyeljen a változatos étkezésre!

Nyilas (XI. 23.–XII. 21.)
Nagy felfedező, és ez nemcsak a földrajzra, de az étkezésre is igaz. A leghajmeresztőbb helyi specialitásokat is kipróbálja. A hús fontos része az étkezésüknek, a vegetáriánus kosztot nem nekik találták ki. Ösztönösen megérzik, mikor mire van szüksége a szervezetüknek.

tipp: Kerülje a zsíros ételeket!

Bak (XII. 22.–I. 20.)
Okosan étkeznek, náluk nincs maradék, a hűtőben felejtett, lejárt szavatosságú étel. Szeretik a hagyományos kosztot, nem nagy kísérletezők, az étteremben is maradnak a bécsi szeletnél. Képesek kitartóan diétázni, ha felszalad néhány pluszkiló.

tipp: Havonta egyszer tartson tisztítókúrát!

Vízöntő (I. 21.–II. 19.)
Nagy kísérletezők, amelyből néha csodák, néha katasztrófák születnek. Mások számára szinte ismeretlen fűszereket próbálnak ki. Gyakran vegetáriánusok, vagy bioételeket esznek. A Vízöntőnek gyakran inkább a soványság, mint a túlsúly okoz problémát.

tipp: Vigyen rendszert az étkezéseibe!

Halak (II. 20.–III. 20.)
Szeret a párjával főzni. Általában a járt utat a járatlanért nem hagyja el, a megszokott, jó magyaros ételeket szereti. Ugyanakkor, ha tengerparton jár, nem hagyja ki a halételeket és a tenger gyümölcseit. Az evés nem központi kérdés számára.

tipp: Óvatosan bánjon a sóval!

Fotó: shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete