Ezotéria

A levegőváltozást az Ikreknek találták ki: a csillagokban vannak megírva a betegségei és a gyógyulása is

Ikreket a tevékeny, de szabad, kötöttségektől mentes életmód és megbízható baráti társaság tartja egészségesen.

IKREK (május 21. – június 21.)

Ami jó és ami rossz az Ikreknek

Az Ikreket a társtalanság, a bezártság és a monotónia betegíti meg. Beszédesek, könnyedek és kíváncsiak: szükségük van a változatosságra és arra, hogy legyen mellettük valaki, akivel mindent megbeszélhetnek. Az Ikreket a tevékeny, de szabad, kötöttségektől mentes életmód és megbízható baráti társaság tartja egészségesen. A túlzott aktivitásból származó túlhajszoltság gyakran megbetegíti. Tudásszomja és tettvágya miatt előfordul, hogy nem ismeri fel terhelhetősége határait. Ha valami nagyon érdekli, hajlamos elhanyagolni testi szükségleteit.

A legjobb, ha pontosan eltervezett napirendet követ, amelyben a testi és a szellemi kikapcsolódásnak, valamint a rendszeres táplálkozásnak és mozgásnak kulcsszerepe van.

A levegőváltozást az Ikreknek találták ki. A magaslati levegő a tengerpartinál jobb a légzőszervek megbetegedéseire hajlamos alkatnak.

Mire figyeljen?

Az asztrológiai orvoslás a légzőszerveket, a karokat és az idegrendszert kapcsolja az Ikrekhez. A légzés a külvilággal való intenzív kapcsolat és a szabadságvágy szimbóluma; a karok pedig, amelyek az Ikreknél állandó mozgásban vannak, az állandó tevékenykedés jelképei. Amikor ez a csillagjegy úgy érzi, hogy „nem kap levegőt”, vagyis szabadságában akadályozzák, akkor fizikai tüneteket produkál. Sok Ikrek hajlamos krónikus bronchitisre, asztmára. Ami a legártalmasabb számára, az a dohányzás, hiszen a tüdő megbetegedéseire nagyobb hajlama van. Ügyessége predesztinálja a sportolásra, de arra is, hogy túl gyors és meggondolatlan mozdulatai, törékeny csontozata, gyengébb izomzata balesetekhez vezessen. Az Ikrek túlpörgése, idegi túlhajszoltsága neurotikus panaszokat is okozhat, amelyek az álmatlanságtól a pánikig terjedhetnek. Kiegyensúlyozatlan természete, pattanásig feszült idegrendszere idősebb korban vérnyomás-ingadozásokat, szívdobogást okozhat.

Tanácsok a gyógyuláshoz

Jó testedzés a tánc, séta, gyaloglás, az érdekes túrautak. A jóga az Ikrek számára fontos légzésre épül, és segít a belső nyugalom megteremtésében. Ha elfárad, a kötetlen beszélgetés, környezetváltozás a legjobb terápiája. Komolyabb kimerülésnél a hipnoterápia is segíthet. Az akupunktúrás kezelés a stressz mellett a vérnyomás-ingadozást is rendezi, a krónikus fájdalomcsillapításra is jó. A gyógynövények közül a citromfű és menta az enyhébb gyomorpanaszokat, idegességből származó emésztési problémákat is orvosolja. Az echinacea többhetes alkalmazása segít a vírusok leküzdésében, akárcsak a homeopátiás szerek. Az idegességre, belső nyugtalanságra hajlamos Ikrek rászorulhat a természetes nyugtatószerekre. A pszichoterápia döntésképtelenségben, kimerültségben nemcsak konkrét problémamegoldó, de a személyiséget harmonizáló, testi betegségeket megelőző hatású.

Fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete