Hozzávalók:
- 60 dkg cukkini
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor friss vagy 1 evőkanál szárított kapor
- 1 evőkanál fehérborecet (6%-os)
- 1 evőkanál liszt
- 2,5 dl natúr joghurt
- só, frissen őrölt bors
- 60 dkg csirkecombfilé
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 dkg paradicsom
Elkészítés:
1. A megmosott cukkiniket tökreszelőn lábosba gyaluljuk, hozzáadjuk az olívaolajat, az ecetet, és enyhén megsózzuk. Frissen őrölt borsot, kaprot teszünk bele, majd dinsztelni kezdjük.
2. 5-6 perc után hozzáadjuk a lisztet, 1-2 perc kevergetés után pedig a joghurtot. Összeforraljuk, majd félretesszük.
3. A bőr nélküli csirkecombot apróra kockázzuk. Felhevítünk egy tapadásmentes serpenyőt, kikenjük olajjal, beletesszük az előkészített csirkecombokat. Nagy lángon, időnként megkeverve ropogósra sütjük a húst.
4. Amint kész, hozzáadjuk a pirospaprikát, a szeletelt fokhagymát és a kockázott paradicsomot. Nagy lángon összesütjük, amíg a paradicsom szaftossá nem válik. Sózzuk, borsozzuk, és a cukkinivel tálaljuk.
Kiemelt kép: Vrábel Kriszta