Fetával töltött cukkinitekercs
Hozzávalók:
- 10 dkg gersli
- 20 dkg feta sajt
- 1 csokor bazsalikom
- 3 evőkanál kapribogyó
- 25 dkg hámozott, darabolt paradicsom (konzerv)
- 1 gerezd fokhagyma
- 35 dkg cukkini
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
1. A gerslit bő, sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. Tálba szedjük, hozzáadjuk a morzsolt fetát, a finomra vágott bazsalikomot és a kapribogyót. Villával alaposan összekeverjük a tölteléket.
2. A paradicsomot elkeverjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és egy tűzálló tál (jénai) aljára szedjük.
3. A cukkinit hosszában egészen vékonyan felszeleteljük, annyira, hogy tekerni tudjuk. Ha nincs szeletelőgépünk, éles késsel olyan vékonyra vágjuk, amennyire csak lehet, majd sós vízben annyira előfőzzük, hogy könnyen tekerhető legyen.
4. A cukkiniszeleteket megtöltjük a fetás töltelékkel, feltekerjük, és a paradicsomszaftba ültetjük. Fóliával lefedve, 230 fokra előmelegített sütőben 35-40 percen keresztül sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 10-15 percig sütjük.