Meggyes-csokoládés szelet
Hozzávalók 20 darabhoz:
• 4 db M-es tojás
• 1 tejfölös (1,5 dl) pohár kristálycukor
• 1 pohár tejföl
• 3 pohár liszt
• 1 teáskanál sütőpor
• 3 pohár fagyasztott meggy
• fél pohár összetört ét- vagy tejcsokoládé
Elkészítés:
1. A tojásokat elektromos habverővel fehéredésig verjük a cukorral, majd elkeverjük benne a tejfölt.
2. Hozzászitáljuk, majd óvatosan a masszába keverjük a sütőporral elkevert lisztet.
3. A tésztát kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt, 20 x 30 cm-es tepsibe tesszük, megszórjuk a kiolvasztott, lecsöpögtetett meggyel, és az apróra tört csokoládéval. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.