Hideg uborkaleves retekkel, tojással
Hozzávalók:
• 1 db kígyóuborka
• 4 dl kaukázusi kefir
• 1 csokor kapor vagy 1 evőkanál szárított kapor
• 2 db főtt tojás
• 1 csomag zsenge retek
• 1 nagyobb szem burgonya
• 1 kis csokor snidling
• só, bors
Elkészítés:
1. A kígyóuborkából a tálaláshoz félreteszünk egy 4-5 cm-es darabot, a többit lereszeljük. Enyhén sózzuk, hagyjuk, hogy levet engedjen. Ne facsarjuk ki, a lére is szükségünk lesz! Hozzáadjuk a kefirt, a finomra vágott kaprot, felöntjük 4 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
2. A meghámozott, apróra kockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A meghámozott főtt tojást cikkekre vágjuk, a retket és a félretett kígyóuborkát felkockázzuk, vagy vékonyan felkarikázzuk.
3. Tálaláskor a tányérokba szétosztjuk a krumplit, a tojást, a retket és az uborkát, megszórjuk finomra vágott snidlinggel, majd ráöntjük a hűtött uborkalevest.
Fotó: Vrábel Kriszta