Konyha

Megőrül az internet a felhőpalacsinta receptjéért: 3 perc alatt elkészül, nem hizlal és vacsorára is eheted

Olyan puha, mint a felhő, nem hizlal és gluténérzékenyek is fogyaszthatják ezt a palacsintát, aminek receptje most futótűzként terjed az interneten. Próbáld ki!
palacsinta tányéron bogyós gyümölcsökkel

A tej- és lisztmentes palacsinta szó szerint 3 perc alatt elkészíthető: tökéletes akár vacsorára is. Elkészítéséhez nincs szükség különleges összetevőkre. Valójában szinte semmilyen hozzávalóra nincs szükséged az elkészítésükhöz – a hozzávalók listája nem is lehetne rövidebb.

2 hozzávalós vacsora 3 perc alatt

Miután véget ért az ünnepi nagy eszem-iszom, végre van lehetőségünk pihentetni a gyomrunkat és spórolni a konyhai munkával is. Ha nincs kedved minden nap valami újat kitalálni és órákat állni a konyhában, hogy el is készítsd, ez az egyszerű vacsoraötlet segíthet. Az ilyen liszt nélküli palacsinták elég gyorsak és egyszerűek lesznek ahhoz, hogy akár minden nap legyen kedved elkészíteni.

A tészta, amely tulajdonképpen tojás és tejszín keveréke, rugalmas és nagyon finom. Eheted önmagában, de a szokásos módon lekvárral, mogyorókrémmel megtöltve is. Igaz, akkor a címben ígért diétás hatás elmarad, de döntsd el te magad, hogy jót szeretnél enni, vagy fogyóznál.

palacsinta tányéron bogyós gyümölcsökkel
Ezt a palacsintát vacsorára is eheted

Ez is érdekelhet:

Gyors palacsinta reggelire, ebédre vagy vacsorára

Ennek a gyors receptnek van egy másik előnye is: nagyon könnyű figyelni az arányokra. Amennyi tojást használsz, ugyanannyi tejszínre lesz szükséged. Számolj egy tojáshoz 10 ml tejszínt: mindig 1:1 arányban keverd össze a hozzávalókat

A felhőpalacsinta hozzávalói

  • 4 tojás
  • 40 ml 30%-os tejszínhab
  • Egy csipet só
  • Olvasztott vaj sütéshez

Így készül a felhőpalacsinta

  1. Törd fel a tojásokat egy tálba, és kézzel verd fel őket, amíg könnyű és habos nem lesz.
  2. Add hozzá a tejszínt, és keverd simára.
  3. Ízesítsd egy csipet sóval.
  4. A palacsintákat egy kevés vajon süsd meg egy jól felmelegített serpenyőben.
  5. Süsd őket mindkét oldalukon 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz.
  6. Egy dolgot ne tégy vele soha: eszedbe ne jusson megkeverni sütés közben, mert egy híg rántottát kapsz!

A receptet kakaó, fahéj vagy vaníliapasztával is variálhatod.

Forrás

Fotó: gettyimages