Konyha

Tökéletes gyümölcsleves: a magyar háziasszonyok 90%-a nem ismeri ezt a titkot

A gyümölcsleves úgy jó, ha hideg, de nem ez az egyetlen trükk, amit betarthatunk, ha tökéletes gyümölcslevest szeretnénk kanalazni. A magyar háziasszonyok 90 százaléka nem ismeri ezt a trükköt.
cseresznye meggyleves tányérban

A meggyleves, vagy bármilyen gyümölcsből készült leves egy igazi nyári frissítő különlegesség lehet, olyan ami az egész család kedvence és amit leginkább jó hidegen szeretünk fogyasztani .Elkészítése egyáltalán nem jelenthet kihívást még egy kezdő háziasszonynak sem, viszont sokan nem tudják a titkot, mitől is lesz tökéletes. Mi most eláruljuk ezt!

Így készül a tökéletes gyümölcsleves

Hozzávalók:

  • 0,5 kg friss meggy
  • 0,5 kg eper vagy bármilyen gyümölcs
  • 1 citrom (reszelt héja)
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 4 db szegfűszeg
  • 3 db fahéj
  • tej

Ez is érdekelhet

Már alig emlékszik valaki ezekre a békebeli süteményekre: a dédi titkos receptjei

Frissít, mint egy üdítő: a legjobb hideg zöldség- és gyümölcsleves receptek

10 nap alatt 7 kiló fogyás: főzni is alig kell a hidegétel-diétával

Elkészítés

  1. A szegfűszeget és a fahéjat tegyük bele egy főzőtojásba.
  2. Egy edénybe 2,5 liter vizet a főzőtojással, a reszelt citrom héjával és a cukorral tegyünk fel forrni.
  3. Nagyjából 3-4 percig forraljuk, majd adjuk hozzá a megmosott, magozott meggyet és a többi gyümölcsöt amit szeretnénk
  4. Fedjük le az edényt, és hagyjuk ismét felforrni
  5. Ehhez nem kell túl sok idő, ugyanis ha nem szeretnénk hogy szét málljon a gyümölcs akkor ez a rövid idő elég neki.
  6. Közben a pudingport keverjük ki hideg tejjel simára.
  7. Amikor ismét felforr a leves, keverjük bele a tejjel simára kikevert pudingot
  8. Addig kevergessük, amíg közepesen sűrű, de még leveses állagú lesz.
cseresznye meggyleves tányérban
A hideg meggylevesnek nincsen párja

Hidegen a legfinomabb, de melegen is nyugodtan tálalhatjuk.

Tipp:  Ha hidegen tálaljuk fel, abban az esetben még ínycsiklandóbb és finomabb lesz ha habtejszínnel díszítjük!

Ha cukorbetegek, diétázók szeretnék ezt az ételt fogyasztani, használjunk ételízesítőt, vagy nyírfacukrot a sima cukor helyett. Viszont ha nyírfacukrot használunk ne feledkezzünk meg annak hashajtó hatásról se, ugyanis van akinél ilyen jellegű probléma is adódhat. Hiszen aki nincs hozzászokva, annak igazán kellemetlen meglepetést okozhat.

Fotó: gettyimages