Konyha

Hideg sültek: a 3 legjobb vendégváró falat hidegtálakra, amit előre is elkészíthetsz

Ha egyszerre sok embert akarunk vendégül látni, mindig probléma, hogy mi, mikor készüljön el, hogy minden egyszerre legyen meleg. A hideg sült a legjobb választás, ugyanis akár már előző nap is el lehet készíteni.
hideg sült kacsamell recept

Zöldfűszeres sertésszűz

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg szűzérme
  • 4-5 ágacska friss rozmaring
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors
  • 1 evőkanál mustár

A letisztított, megmosott, lecsöpögtetett húst megsózzuk, borsozzuk, és vékonyan bekenjük mustárral. A zöldfűszert felaprítjuk, elkeverjük a morzsával, meghempergetjük benne a húst, és kézzel alaposan rányomkodjuk a fűszereket. Megspricceljük egy kis olívaolajjal, és sütőlemezen, fóliával lefedve, 200 fokos sütőben 50 percig sütjük.

Lecsós sertéscomb

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéscomb egyben
  • 50 dkg paprika
  • 2 szem paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál csípős fűszerpaprika
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 4 evőkanál olaj

A paradicsompürét elkeverjük a paprikával, a római köménnyel, a felaprított fokhagymával. A húst minden oldalán sózzuk, borsozzuk, bekenjük az elkészített páccal, majd tepsibe tesszük. A paprikát és a paradicsomot felkarikázzuk, a hagymát felszeleteljük. Elkeverjük, a hús köré tesszük, rálocsoljuk az olajat, lefedjük fóliával, és 2 órán át 200 fokon készre sütjük. Teljesen hagyjuk kihűlni, és szép vékonyra szeleteljük.

Mézes-szójás kacsamell

hideg sült kacsamell recept

Hozzávalók:

  • 80 dkg bőrös kacsamellfilé
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szárított erős paprika
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • só, frissen őrölt bors

A kacsamelleket megmossuk, szárazra töröljük. A bőrös részt éles késsel vékonyan beirdaljuk. A melleket sózzuk, borsozzuk. Elkeverjük a mézet a szójaszósszal, a felaprított fokhagymával, a morzsolt paprikával, a fahéjjal és a gyömbérrel. A melleket megforgatjuk a pácban, és lefedve a hűtőbe tesszük pihenni, legalább 30 percre. A sütőt 220 fokra előme-legítjük. Teflonserpenyőt zsiradék nélkül felhevítünk, a melleket a bőrös felükkel szép pirosra sütjük, majd a másik oldalukat is megpirítjuk.

A húst áttesszük egy tepsibe, alufóliával lefedjük, és az előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ha elkészült, teljesen lehűtjük, felszeleteljük, és salátával kínáljuk.

Ezeket olvastad már?

  1. Így locsold a leandert: kétszer fog virágozni idén nyáron, ha betartod ezeket
  2. Nagyapám mindig ezzel öntözte az uborkát: annyi zöldsége termett, hogy a szomszédoknak kellett adni
  3. Természetes permetszer levéltetvek ellen: ehető növényekre is fújhatod ezt a házi keveréket

Fotó: pexels