Meggyes puncsfagylalt (260 Ft egy gombóc)
Hozzávalók 10 gombóchoz:
- 10 dkg mazsola
- 1 dl rum (vagy víz és rumaroma)
- 1 dl meggy- vagy málnaszörp
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl cukrozott sűrített tej
- 3 dl habtejszín
- 20 dkg magozott meggy
- A rumot enyhén felmelegítjük, beletesszük a mazsolát, és legalább 1 óráig áztatjuk benne. Ha gyerekeknek készítjük a fagyit, víz és rumaroma keverékét használjuk, hogy alkoholmentes legyen.
- Egy tálban összekeverjük a mascarponét és a sűrített tejet. Hozzáadjuk a málnaszörpöt és a mazsolát a rummal együtt. A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponés keverékhez forgatjuk, majd hozzá-adjuk a magozott meggyet is.
- Lapos tálba simítjuk a krémet, és fagyásig a mélyhűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt kb. 10-15 perccel kivesszük, és szobahőmérsékleten tarjuk, hogy kissé megolvadjon, és adagolható legyen.
Diós semifreddo (225 Ft egy gombóc)

Ez is érdekelhet: Megszereztük az eredeti receptet: így készül a tökéletes császármorzsa, amit Sisi kidobott volna
Hozzávalók 10 gombóchoz:
- 4 db tojás
- 12 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 20 dkg dió
- Főzött krémet készítünk: a tojások sárgáját fehéredésig verjük a cukorral. Összekeverjük tejszínnel és a félig darált, félig durvára tört dióval. Kis lángon kevergetve, de nem forralva sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a teljesen kihűlt diós, főzött krémhez keverjük.
- Műanyag tálba szedjük a diós főzött krémet, és fagyásig a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt kivesszük a mélyhűtőből, és 10 percig szobahőmérsékleten hagyjuk állni, hogy kissé kiolvadjon.
Jeges kávékrém (250 Ft egy adag)

Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 dkg instant kávé
- 20 dkg porcukor
- 2 dl hideg habtejszín
- 2 dl hideg tej
- cukrozatlan kakaópor a tálaláshoz
- Mielőtt hozzákezdenénk a krém elkészítéséhez, a tejet és a tejszínt 2 órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy nagyon hidegek legyenek.
- A hozzávalókat (a kakaó kivételével) egy mély tálba tesszük, majd elektromos habverővel először kis fokozaton keverjük, majd jó néhány percig gyorsabban, amíg kivilágosodik, és habosan krémessé nem válik.
- Az elkészült krémet még fél órára mélyhűtőbe tesszük, majd poharakba, jégre szedve, kakaóporral megszórva tálaljuk.
Ez is érdekelhet
Fotók: Vrábel Kriszta