Konyha

Fagyos finomságok házilag: ez a 3 legjobb krémes fagyi receptünk 260 forint alatt

A mai árak mellett a legjobb, ha otthon készül a fagyi. Nincs vele sok munka, olcsóbb, mint a cukrászdában, és nem kerül bele felesleges adalékanyag.
Meggyes puncsfagylalt

Meggyes puncsfagylalt (260 Ft egy gombóc)

Hozzávalók 10 gombóchoz:

  • 10 dkg mazsola
  • 1 dl rum (vagy víz és rumaroma)
  • 1 dl meggy- vagy málnaszörp
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl cukrozott sűrített tej
  • 3 dl habtejszín
  • 20 dkg magozott meggy
  1. A rumot enyhén felmelegítjük, beletesszük a mazsolát, és legalább 1 óráig áztatjuk benne. Ha gyerekeknek készítjük a fagyit, víz és rumaroma keverékét használjuk, hogy alkoholmentes legyen.
  2. Egy tálban összekeverjük a mascarponét és a sűrített tejet. Hozzáadjuk a málnaszörpöt és a mazsolát a rummal együtt. A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponés keverékhez forgatjuk, majd hozzá-adjuk a magozott meggyet is.
  3. Lapos tálba simítjuk a krémet, és fagyásig a mélyhűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt kb. 10-15 perccel kivesszük, és szobahőmérsékleten tarjuk, hogy kissé megolvadjon, és adagolható legyen.

Diós semifreddo (225 Ft egy gombóc)

Diós semifreddo
Diós semifreddo (225 Ft egy gombóc)

Ez is érdekelhet: Megszereztük az eredeti receptet: így készül a tökéletes császármorzsa, amit Sisi kidobott volna

Hozzávalók 10 gombóchoz:

  • 4 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg dió
  1. Főzött krémet készítünk: a tojások sárgáját fehéredésig verjük a cukorral. Összekeverjük tejszínnel és a félig darált, félig durvára tört dióval. Kis lángon kevergetve, de nem forralva sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a teljesen kihűlt diós, főzött krémhez keverjük.
  3. Műanyag tálba szedjük a diós főzött krémet, és fagyásig a mélyhűtőbe tesszük. Tálalás előtt kivesszük a mélyhűtőből, és 10 percig szobahőmérsékleten hagyjuk állni, hogy kissé kiolvadjon.

Jeges kávékrém (250 Ft egy adag)

Jeges kávékrém
Jeges kávékrém (250 Ft egy adag)

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 dkg instant kávé
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl hideg habtejszín
  • 2 dl hideg tej
  • cukrozatlan kakaópor a tálaláshoz
  1. Mielőtt hozzákezdenénk a krém elkészítéséhez, a tejet és a tejszínt 2 órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy nagyon hidegek legyenek.
  2. A hozzávalókat (a kakaó kivételével) egy mély tálba tesszük, majd elektromos habverővel először kis fokozaton keverjük, majd jó néhány percig gyorsabban, amíg kivilágosodik, és habosan krémessé nem válik.
  3. Az elkészült krémet még fél órára mélyhűtőbe tesszük, majd poharakba, jégre szedve, kakaóporral megszórva tálaljuk.

Ez is érdekelhet

Fotók: Vrábel Kriszta