Grillezett paprikasaláta bulgurral
Hozzávalók:
50 dkg piros és sárga
kaliforniai paprika
1 nagy fej vöröshagyma
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
10 dkg krémfehérsajt
15 dkg bulgur
só, friss bazsalikom
- A bulgurt olajon átforgatjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízzel, és puhára főzzük. Amikor megpuhult, átszűrjük, és elkeverjük 3 evőkanál olívaolajjal.
- A paprikákat felcsíkozzuk, a magjaikat kikaparjuk, vékonyan kikenünk olívaolajjal egy serpenyőt, és meg-grillezzük a paprikákat. Ha elkészültek, a balzsamecettel elkeverjük őket.
- A lilahagymát vékonyra csíkozzuk, a kihűlt paprikákhoz keverjük. Beletesszük a kihűlt bulgurt is. A sajtot felkockázzuk vagy összemorzsoljuk, és az összetépkedett bazsalikomlevelekkel együtt a salátához keverjük. Ha szükséges, teszünk rá még egy kevés olívaolajat.
Tésztás csirkesaláta
Hozzávalók:
30 dkg kagylótészta
30 dkg felkockázott csirkemellfilé
25 dkg friss spenót egészben
25 dkg koktélparadicsom
10 dkg magozott fekete olajbogyó
4 gerezd aprított fokhagyma
1 dl olívaolaj
fél dl fehérborecet
1 teáskanál dijoni magos mustár
1 maréknyi friss bazsalikom
só, frissen őrölt bors
- A húst olívaolajon pár perc alatt megpirítjuk. Beletesszük a spenótot, 3 gerezd fokhagymát, sót, borsot, enyhén megfonnyasztjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. Az öntethez az olajat elkeverjük az ecettel, mustárral, frissen őrölt borssal, 1 gerezd fokhagymával.
- Az öntetet elvegyítjük a leszűrt tésztával. Hozzákeverjük a spenótos csirkét, a felezett koktélparadicsomokat, az olajbogyót és az összetépkedett bazsalikomot. Hidegen kínáljuk.
Ezeket olvastad már?
Avokádós-mangós rizssaláta
Hozzávalók:
1 mangó
1 avokádó
5 evőkanál mogyoró- vagy
szezámolaj
1 fej lila hagyma
fél lime leve
1 kis csokor friss koriander
frissen őrölt bors
15 dkg basmati vagy jázminrizs
só
- Az avokádót, a lila hagymát és a mangót felkockázzuk. Összekeverjük, elvegyítjük a mogyoróolajjal és a felaprított korianderrel. Lime-levet facsarunk rá, borsot őrölünk bele.
- A rizst lobogó sós vízben kifőzzük, ha megpuhult, leszűrjük. Ha kihűlt, elkeverjük az avokádós-mangós keverékkel.
Pikáns répasaláta
Hozzávalók:
60 dkg sárgarépa
1 csokor petrezselyem
2 dl szezámolaj
2 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál frissen tört
római kömény
1 teáskanál csilikrém
bajor grillkolbász
- A megpucolt répákat káposztareszelőn lereszeljük. Összekeverjük az olajat és az ecetet, hozzáadjuk a fűszereket, a csilikrémet.
- A répát elkeverjük az aprított petrezselyemmel, majd az olajos keverékkel. Grillhúsok, grillkolbászok mellé kínáljuk.
Fotó: archív