Lecsós csirkecomb
HOZZÁVALÓK:
- 4 egész csirkecomb
- só, őrölt bors
- fél dl olaj
a töltelékhez:
- fél dl olaj
- 6 dkg füstölt húsos szalonna
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 4 sárgahúsú zöldpaprika
- 1 csípős zöldpaprika
- 4 húsos paradicsom
- só, őrölt bors
- 3 tojás
- Az alsó combcsontot kifilézzük, a bőrt a kezünkkel óvatosan fellazítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez forró olajon pirosra sütjük a kicsi kockákra darabolt szalonnát, hozzáadjuk a szeletelt vöröshagymát, és összepirítjuk.
- Ezután beleszórjuk a karikákra vágott zöldpaprikákat, a paradicsomot, és sózzuk, borsozzuk. Fedővel letakarva lassú tűzön roppanósra pároljuk, majd hozzáütjük a tojásokat, összekeverjük, és addig sütjük, amíg a tojásos lecsó állaga krémes nem lesz.
- Ha elkészült, kihűtjük, és evőkanállal a csirkecombok bőre alá töltjük. Végül olajozott tepsibe fektetjük, megkenjük olajjal, lefóliázva 180 fokos sütőben megpároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük. Ha elkészült, forrón tálaljuk, és párolt rizzsel körítjük.
Fordított töltött csirke
HOZZÁVALÓK:
- 8 csirkeszárny
- só, őrölt bors
- 3 evőkanál olaj
a töltelékhez:
- 4 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-4 csirkemáj és csiperkegomba,
- 8 dkg zöldborsó
- 1 tojás
- só
- 1-1 zöldpaprika és paradicsom
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- 2 zsemle
- zsemlemorzsa
- A szárnyakat sózzuk, borsozzuk, és olajozott tepsibe tesszük. Forró olajon megfuttatjuk az aprított hagymát, fokhagymát, a kis kockákra vágott csirkemájat, a cikkekre darabolt csiperkét, a zöldborsót, a felkockázott zöldpaprikát és paradicsomot.
- Összepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és kihűtjük. Hozzákeverjük a tojást, az áztatott, kicsavart zsemlét és a zsemlemorzsát.
- A szárnyakra töltelékhalmokat teszünk, 280 fokos sütőben pirosra sütjük.
Ezt olvastad már?
Krumplis csirkemell
HOZZÁVALÓK:
- 1 egész csirkemell
- só, őrölt bors, fél dl olaj
- a töltelékhez:
- 30 dkg héjában főtt burgonya
- 10 dkg füstölt kolbász
- 2-3 evőkanál tejföl
- só, őrölt bors
- 1 evőkanál mustár
- 1 csokor snidling
- 1 csokor petrezselyem
- A csirkemell bőrét fellazítjuk, és sózzuk, borsozzuk. A főtt burgonyákat meghámozzuk, és a kolbásszal együtt kis kockákra daraboljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, sót, borsot, mustárt, aprított snidlinget, petrezselymet, és összekeverjük.
- Habzsákba kanalazzuk, és a csirke bőre alá töltjük. Olajozott tepsibe fektetjük, megkenjük olajjal, alufóliával letakarva megpároljuk, utána fólia nélkül pirosra sütjük.
- 10 percig pihentetjük, éles késsel szeleteljük, petrezselymes burgonyával körítjük, és petrezselyemmel díszítjük.
Fotó: pexels