A konyhában lassanként átveszik a főszerepet az ősz finomságai, az alma, a szilva, a szőlő.
Készíthetjük a klasszikus toastkenyérből (fehér vagy teljes kiőrlésű), de ha szeretjük az édes-sós párosítást, lehet kalácsból is. Sonka helyett használhatunk olcsóbb...
Sokan félnek egyben megsütni egy 3 kg-os madarat, vagy egy öregebb szárnyast, pedig ügyesen előkészítve épp olyan omlós lesz a húsa, mint egy kis csirkének.
Nincs olyan hely a világban, ahol ne készítenének csirkét és minden országnak megvan a maga kedvence. Ezeket mutatjuk most meg.
Ha éppen fogyókúrázik, vagy speciális étrendet követ, akkor egészen biztosan gyakran eszik rizst. Alternatív köretötleteket mutatunk, ha már unja a rizsát.
Megkoronázza a süteményeket, tortákat a csillogó, ropogós máz, a karamell. Elkészítése nem nehéz, de némi gyakorlatot igényel.
Afroditéről, a görög istennőről nevezték el azokat a szereket, amelyektől a szexuális vágy felkeltését remélik.
A neve ijesztő, pedig nem kell tőle félni, a zöldség és a hús ravaszul keveredik, az étel szinte kiált a fűszerek és a finom bor után. Ha egy gyors, de kiadós ebédre vágyunk...
A mikrohullámú sütőt nem könnyű tisztántartani, de van okos és praktikus megoldás erre a problémára.
Nem véletlenül tartják a reggelit a nap legfontosabb étkezésének: aki kihagyja, az mintha üres tankkal próbálná elindítani az autóját. Aki viszont ügyesen állítja össze...