A nyár vége bővelkedik a legfinomabb zöldségekben, amiket ránthatunk, tölthetünk, süthetünk és főzelék és készülhet belőlük.
Sütés-főzés közben adódhat konfliktus bőven, szerencsére a legtöbb film humorral fűszerezte a drámát. Kedvenc filmjeink receptjei közül szemezgettünk!
Ki gondolná, de már a híres középkori jövendőmondó, Nostradamus is népszerűsítette a gyümölcsök eltevésének technikáját. Könyvet is írt a lekvárkészítés művészete címmel.
Ki mondta, hogy csak a gyerekek kedvence lehet egy-egy lekvár? Bizony, a felnőtteknek is jár egy kis kényeztetés! Három alkoholos lekvár receptet mutatunk!
A legtöbbünknek rossz emlékei vannak a birsalmasajtról, de azért ettük, mert édes volt és amúgy sem volt más. Segítünk, hogy ez a rossz beidegződés elmúljon!
Kevés olyan időszaka van az évnek, mint a nyárutó, ami annyira elkényeztet gyümölcsökkel, hogy szinte lehetetlen válogatni. Nem is kell, négy különböző mennyei édességet...
A háziasszony siet a vásárlással, hiszen számtalan teendő várja otthon. Csak lekapkodja az árut a polcokról, és már rohan is tovább. A keserű tapasztalatok aztán megtanítják...
Az igaz, hogy a nagymamák főzik a legjobb lekvárokat és teszik el télre a legfinomabb befőtteket, de azért próbálkozni szabad és nagyon is érdemes minden életkorban!
Ez a könnyed nyári menü garantálja, hogy frissebbnek és energikusabbnak érezzük magunkat, úgy hogy közben jól lakhatunk igazi ételkülönlegességekből!
A nyár vége a legalkalmasabb arra, hogy szörpöket, gyümölcsborokat készítsünk. Ne sajnáljuk rá az időt!