A múlt év ünnepeire jól bevásároltunk dióból, mogyoróból. Ne várjuk meg, amíg megavasodnak, használjuk fel őket finom süteményekben.
Ezt a látszólag könnyű, mégis tömény nyalánkságot a nagyon édesszájúak kedvelik. Ám azok is megengedhetik maguknak, akik egyébként nem fogyasztanak sok édességet.
Egy hosszú munkanap után viszonylag keveseknek van kedve órákat a tűzhely mellett állni, hogy vacsora kerüljön az asztalra. Gyors és finom receptek a családnak.
Annyira jellegzetes magyar étel, hogy akár hungarikumnak is nevezhetnénk. Elődeink gyakorlatias megfontolásból készítették, mert így a sertés egyetlen porcikája sem ment...
Az édes sütemények ízét kellemesen fanyarrá teheti a kávé, ezért sokan kedvelik őket. Akár a tésztába, akár a krémbe keverjük, a kávé különleges pluszt biztosít.
A gesztenyepüré egy kis tejszínhabbal olyan gyors és egyszerű finomság, amit nehéz felülmúlni, mi mégis megpróbáljuk. Négy könnyen elkészíthető receptet mutatunk a gesztenye...
A babkonzerv szinte minden kamrában megtalálható élelmiszer. Remek fehérje- és rostforrás, folsav, vas, foszfor, valamint magnézium is nagy mennyiségben található benne.
Nem vagyunk nagy ország, a magyar konyha mégis annyira egyedi és jellegzetes, hogy minden tájegységnek megvan a maga tipikus étele. Ezeket ma már csak nagyon kevesen ismerik.
Kevés az olyan férfi, aki ne szeretné a csípős ételeket. Ha szeretnénk a kedvükben járni, főzzük meg ezeket a fogásokat.
A savanyú káposzta az egyik legjobb alapanyag, ha olcsón akarunk sok embert jóllakatni. Ráadásul az egyik legfinomabb is!