A savanyú káposzta az egyik legjobb alapanyag, ha olcsón akarunk sok embert jóllakatni. Ráadásul az egyik legfinomabb is!
Még ha zsíros is, sokunk kedvence a csülök, ami sütve és főzve is mindig kitűnő választás, ha sok éhes szájat kell jóllakatni viszonylag olcsón.
200 éve még nem volt akkora jelentősége a most hagyományosnak mondott szerencsehozó ételeknek. Sehol egy lencse vagy bab, mégis tudtak finomakat főzni.
Ha nem is volt mindig bőséges a terített asztal, az ünnepeknek régen is mindenki próbálta megadni a módját. Hagyományos receptek a múltból.
A lencsét évezredek óta termesztik, ugyanolyan ősi haszonnövény, mint az árpa vagy a búza. Ha forró vízbe szórva kezdjük el a főzését, könnyebben emészthető ételt kapunk.
A tél a vadételek szezonja, hiszen a hűvösödő időben újra tartalmas, laktató ételekre vágyunk. A vadhúst legalább 3-4 napig pácolni kell, és a pácnak savanykásnak...
Az igazán jó szilveszteri bulinak épp úgy része a pezsgő, mint a finom ételek. Ezeket biztosan értékelni fogja a baráti társaság!
A malac és a lencse elengedhetetlen része az újévi menünek, amit megkoronázhatunk egy isteni mákos-narancsos rétessel.
Az év utolsó éjszakáján fogy a legtöbb pezsgő, muszáj mellé olyan falatokat kínálni, amik segítenek abban, hogy ne legyen olyan cudar a másnap.
Ha egészségesen akarunk étkezni, egy héten legalább egyszer halat kellene ennünk. Segítünk, hogy ez ne csak a rántott finomságokban merüljön ki.