Ezek a könnyű fogások sem a gyomrunkat, sem a pénztárcánkat nem terhelik meg túlságosan. Ráadásul a szervezetünket is támogatják a kórokozókkal szemben.
Az édesburgonya Dél-Amerikából származik, akár a krumpli, pedig nem krumpli, nem a burgonyafélék családjába tartozik.
Sokan csak azért várják a hűvös időt, hogy végre lehessen kocsonyát készíteni. Nekik van igazuk! Elő a nagylábosokkal és már rotyoghat is az aranyló húsleves!
A káposzta, legyen az savanyított, kel- vagy édeskáposzta, szinte minden nemzet asztalán szerepel. Négy különleges receptet is mutatunk.
A csülök még mindig viszonylag olcsó hús, könnyen lehet vele jóllakatni sok éhes szájat. Számos elkészítési módja van, érdemes többet is kipróbálni.
Főzzünk cukrot, karamell lesz belőle. Sokan félnek a művelettől, pedig nem nehéz, és gyönyörű díszeket kaphatunk, amelyek ráadásul édesek, mint a cukor.
Ne csak újév napjára tartogassuk a babona szerint sikereket vonzó ételeket: a lencsét, a malachúst, a rétest! A folytatásban is bátran tálaljuk őket az asztalra, hiszen egy...
Összeállításunk szereplői nemcsak a hasukat imádták, hanem az étkezési kultúrát is magasabb szintre emelték. Nevüket ikonikus specialitások, több évtizede sikeres éttermek...
Segíthet, ha sütőpapírt használunk, mert így az élelmiszer nem érintkezik közvetlenül a sütő forró felületével. Rendszeresen tisztítsuk a készüléket, de csakis az akrilamid...
Nemcsak a mireliten megvásárolt készételeket, zöldségeket, gyümölcsöket érdemes tartani a mélyhűtőben, de a főzésből megmaradt, vagy az akciósan nagyobb tételben megvett...