Ha vadhúst főzünk, ne fedjük le, így jobban elpárolognak belőle a vadakra jellemző illatok, amelyeket nem mindenki szeret.
A máj sokaknak nem a kedvence, pedig jól elkészítve a legfinomabb fogások egyike. Ráadásul nem is drága, így szuper választás hó végén is.
Ezekhez a receptekhez réteslapból mindenképpen frisset használjunk! Ha száraz a réteslap, törni fog, nem tudjuk formázni.
Ha megéhezünk, kenyérrel, paradicsommal, szendvicsekbe téve falatozhatjuk, de paprikás krumpliban, lecsóban, levesekben, rántottában, káposztás ételekben is remekül...
Mielőtt beállna a hideg, még egyszer bőséget varázsol a standokra az évszak. Főzzünk könnyű, nem hizlaló menüt mindabból, amit csak találunk az árusoknál!
Bár a babok, borsók népszerűek a magyar konyhában, a bagolyborsóként is ismert csicseriborsó csak mostanában kezdi meg karrierjét.
A csokoládé legjobb barátja a kávé, a mandula és a karamell, ezt mind összegyűjtöttük, hogy tökéletes kényeztető és gazdag édességeket mutathassunk.
A konyhában fellelhető finomságok nemcsak az éhségünket-szomjúságunkat csillapítják, de a bajainktól is megszabadítanak.
Beindult a munka, az iskola, a különórák körforgása – legalább a vacsora hadd készüljön el gyorsan és könnyedén! Ezekkel a fogásokkal nem kell sokat vesződnünk, és nem is...
Keveset használjuk a birsalmát a konyhában, jószerivel nem is találkozunk vele a piacon sem, legfeljebb kész sajtként. De a birsalmás bablevesről sem sokan hallottak. Kivéve...