Ezt az ételt még az éttermekben is különlegességként kínálják, pedig nagyon egyszerűen elkészíthető otthon is.
A neve hallatán azonnal mosolyogni kezdünk, hiszen éppolyan, mintha egy tréfás népmeséből lépett volna elő. Ha jobban utánanézünk, kiderül, hogy kár volt ennyire...
Az ázsiai konyha itthon is egyre népszerűbb, érdemes néhány fogást ellesni.
Kiadós vacsora, ahol a rakott krumpliban ezúttal nem a tojásé és a kolbászé a főszerep.
Elég mindent előkészíteni és bedobálni a római tálba, a sütő minden mást elvégez.
Ki ne szeretné a rántott húst, a sült krumplit, a bundás kenyeret… Ám a neheze a sütés után jön: mi legyen a visszamaradt olajjal, hol adhatjuk le?
Amikor ezerféle feladat vár ránk, lássuk be, nagy könnyebbség, ha legalább a főzést egyszerűsíthetjük.
A zöldfűszerek nemcsak az ízlelőbimbóinkat kényeztetik, hanem kifejezetten szépek is lehetnek. Kertészmérnök szakértőnk, Kiszel Péter csokorba szedte a legmutatósabbakat.
Általában sósan, köretként találkozhatunk a szlovák knédlivel, pedig a szomszédban édesen is nagyon szeretik elkészíteni ezt az egyszerű tésztát.
Ettől a fogástól biztosan megelevenedik otthon a konyhában a horvát tengerparti nyaralások emléke.