A pitéről először a fahéj illatú almás pite jut eszünkbe. Pedig készülhetnek nem kevésbé finom, sós változatok is.
A kifli és a zsemle még melegen, frissen az igazi. Ám ha jobban körülnézünk, reggelire, tízóraira, uzsonnára számtalan más különleges péksütemény is kikerülhet a sütőből. A...
1983-ban készült egy csodálatos kiadvány, a Zenei ki mit főz? - Muzsikus szakácskönyv, amibe a kor legnagyobb sztárjai küldték be a receptjeiket.
Ilyenkor már ki vagyunk éhezve a primőrökre, de egyáltalán nem kell elfeledni a téli zöldségekket sem, mint a sárgarépa és a zeller. Vitamin van bennük, használjuk őket...
A friss, zsenge zöldborsó sokkal ízletesebb és gazdagabb alapanyag annál, mintsem egyszerű levesbetétként gondoljunk rá. Próbáljuk ki krokettként is.
Itt a tavasz, jönnek az első melegek, nő a fertőzésveszély a konyhában. Mire kell ügyelnünk, hogy elkerüljük a bajt?
Egy durvább esőzés, heves szélvihar vagy a központi berendezés meghibásodása miatt bármely otthonban előfordulhat több óráig, akár egy napig is tartó áramkimaradás. Mit...
Egyre jobban divatba jön a sajtok házi készítése. Így tetszés szerint ízesíthetjük és formázhatjuk őket.
A május olyan a zöldborsó kedvelőinek, mint egy kulináris ünnep. Használjuk ki, hogy már lehet kapni ezt a finom hüvelyest és a levesen túl használjuk fel más ételekbe is!
A frissen sült hús zamata igazi élmény, főleg, ha valami változatosságra vágyunk a rántott, panírozott változatok után.

