A téli időben jólesnek a fűszeres, laktató ízek. Ezek az ételek garantáltan felmelegítenek, a hozzávalóik pedig a hamarosan kezdődő disznóvágások után hosszú ideig ott...
A mandarin a tél egyik legédesebb vitaminbombája, csak egy baj van vele: a hámozás néha bosszantóan pepecselős tud lenni. De szerencsére van rá egy zseniális, villámgyors...
Ha azt hitted, a szódabikarbóna csak a takarításhoz vagy a sütikbe való, akkor nagyon tévedsz: számos más módon fel tudod használni.
Otthon is készíthető pizza élesztő nélkül, amely ízre és állagra is felveszi a versenyt az olasz klasszikusokkal. A tészta egyszerűen, gyorsan elkészíthető, mindössze négy...
A nagymamám kedvenc tojássalátája igazi klasszikus: egyszerű, krémes és frissítő. A főtt tojás, a ropogós retek és a lágy majonéz tökéletes harmóniát alkot.
Márton-napi liba elkészítése kétféleképpen: ropogós sült libacomb és krémes libamáj pástétom. Ünnepi ízek gyorsan, olcsón és egyszerűen!
„Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik” – legalábbis így szól az egyik ismert mondás, csakhogy a liba nagyon drága. Megnéztük, hogy hol lehet a legolcsóbban...
Akkor sem kell lemondanod a Márton-napi libalakomáról, ha nem szeretnél vagyonokat költeni mellre vagy combra. Ez a tárkonyos libaleves ugyanis aprólékból készül, olcsón...
A zöldségek és a gyümölcsök gyorsan megromlanak, ha nem megfelelően tárolod őket. Szerencsére néhány egyszerű trükkel meghosszabbíthatod a frissességüket.
Ez a ropogós, sütőben sült csípős-mézes csirke mindenki kedvence. Kukoricapehellyel panírozott csirkemell, ami tepsiben sül aranybarnára és ropogósra.

