Pite, torta, sütinyalóka, legyen is bármilyen formában, az az édesség, amibe dió kerül, csak jó lehet!
Néha érdekes, kissé zúzmarás csomagok kerülnek elő a fagyasztó mélyéről. Ilyenkor úgy véljük, nem ártana felfrissíteni ismereteinket a mélyhűtés házi technikáiról. Segítünk!
A török, balkáni és közel-keleti édességekben közös, hogy nem mentesek a túlzásoktól. Sok-sok cukorból, mézből és csodás illatú fűszerekből állnak a receptjeik. Ha mi sem...
A fejtett bab nagy előnye, hogy gyorsan megfő, nem kell órákon át áztatni, mint a szárazbabot, és természetesen frissebb, finomabb is az íze.
Hiába kap sokszor csak másodlagos szerepet a főétkezés során, a köret épp olyan fontos része az ebédnek és a vacsorának, mint a hús. Főzzünk jókat olcsón!
Az egyre hűvösebb estéken jólesik egy meleg leves, amit úgy kortyolgathatunk el, mint egy teát. Tartalmasabb, mint egy a melengető ital, és még a fűszerei is fűthetnek.
Felsorolni is nehéz, hogy ez a különleges növény milyen jó hatással van a szervezetre, ráadásul kertben pompázva is csodás látványt nyújt. Egy rebarbarás sütemény pedig...
Nincs is egyszerűbb, mint a munkahelyen bedobni az otthonról hozott ételt a mikróba, és már falatozhatunk is. A gyors megoldás nem mindig a legjobb!
Ez a kellemes ízű tejtermék a vajkészítés maradéka, és régi, kedvelt konyhai alapanyag. Mostanában viszont mintha kissé megfeledkeztünk volna róla. Pedig érdemes lenne...
Amióta a méz, főként az akácméz ára meredeken emelkedik, különösen jó, ha odafigyelünk, hogy valódi, értékes terméket, és ne hamisítványt vásároljunk. Ez utóbbiból sajnos...