Lélek

Veszélyes és hamis az álompár–komplexus

A közösségi oldalakon terjed leginkább az álompár-komplexus. A fotók és bejegyzések alapján külső szemmel nézve igen sokan tökéletes kapcsolatban élnek. Ez a hamis kép azonban a párnak és az őket szemlélőknek is sokat árt.
álompár bántalmazó kapcsolat faragó melinda fejlődő kapcsolat hamis kép komplexus konfliktus közösségi oldal közösségi oldalak üzenőfalai párkapcsolat pszichológus szurovecz kitti tagadás vita

Mindannyian ismerünk olyan párokat, akik – legalábbis a kívül-álló szemével – megtestesítik a tökéletes szerelmet. Ők azok, akik mindig mosolygósan, kéz a kézben jelennek meg, mindenben egyezik a véleményük, és soha nincs köztük vita. A közösségi oldalaik üzenőfalán nyilvánosan árasztják el egymást cuki bejegyzésekkel, üzenetekkel és fotókkal, és látszólag egyfolytában nyaralnak, költekeznek és szenvedélyes szerelemben égnek – akár sok év után is. Nem csoda, hogy a környezetük kikiáltja őket álompárnak. Pszichológus szakértőnk szerint ezzel csak egy gond van: tökéletes párok nem léteznek.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete